Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evet, normal ekmekle köfte yapılabilir. Köfte harcının dağılmaması ve kolayca toparlanması için hafif suda ıslatılmış ve fazla suyu sıkılmış bayat ekmek içi veya galeta unu kullanılabilir 24.
Malzemeler:
- 500 gr orta yağlı kıyma 3;
- 1 orta boy rendelenmiş soğan 3;
- 1 diş sarımsak 3;
- 1 adet yumurta 3;
- Yarım çay bardağı galeta unu 3;
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ 3;
- 1 avuç ince kıyılmış maydanoz 3;
- 1,5 çay kaşığı tuz 3;
- Yarım çay kaşığı karabiber 3;
- 1 çay kaşığı kimyon 3.
Hazırlanışı:
- Tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırın 3.
- Harcın üzerini streçleyip buzdolabında 30 dakika dinlendirin 35.
- Dinlenen harçtan parçalar kopartıp şekillendirin 3.
- Tavada veya fırında pişirin 3.
Püf Noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: