Buradasın
Nohutlu taze bakla yemeği nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nohutlu taze bakla yemeği pişirmek için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 kg bakla 1
- 300 gram kuşbaşı kuzu eti 1
- 1 su bardağı haşlanmış nohut 1
- 8 su bardağı sıcak su 1
- 3 demet taze sarımsak 1
- 2 su bardağı süzme yoğurt, 2 adet yumurta 1
- 1 çorba kaşığı un, 125 gram tereyağı 1
- 1 çay kaşığı safran, tuz 1
Hazırlanışı:
- Eti tencereye alın ve suyunu salıp yeniden çekinceye dek kavurun 1.
- Tencereye nohut, sıcak su ve tuz ilave edip 20 dakika pişirin 1.
- Bakla ve sarımsakları temizleyip 3 cm uzunluğunda doğrayın 1.
- Baklayı ayrı bir tencerede 20 dakika haşlayıp süzün ve tencereye etin üzerine ekleyin 1.
- Karıştırmadan 1-2 taşım kaynatıp ocağı kapatın 1.
- Yoğurt, yumurta ve unu bir tencereye alın ve çok kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin 1.
- Kaynamaya başladığında etli baklayı yoğurtlu karışımın üzerine ekleyin, karıştırıp ocaktan alın 1.
- Ayrı bir kapta tereyağını eritin, safranı ekleyip iyice kızdırın 1.
- Yemeğin üzerine gezdirerek sıcak servis yapın 1.
Alternatif bir tarif için Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı'nın nohutlu taze bakla tarifine de bakabilirsiniz 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: