Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nohut tava yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 su bardağı haşlanmış nohut 14;
- 1 adet kapya biber 14;
- 1 büyük boy soğan 14;
- 3 adet yeşil biber 14;
- 3 adet domates 14;
- 3 diş sarımsak 14;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 14;
- 1 çay bardağı zeytinyağı 14;
- 1 çay kaşığı karabiber 14;
- 1 çay kaşığı kimyon 14;
- 1 tatlı kaşığı pul biber (tepeleme) 14;
- 1 tatlı kaşığı isot (tepeleme) 14;
- 1 tatlı kaşığı tuz 14.
Yapılışı:
- Kırmızı kapya biberi ve yeşil biberleri dilediğiniz boyutta doğrayın 1.
- Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı piyazlık olacak şekilde doğrayın ve katlarına ayırın 1.
- Domateslerin kabuklarını soyup irice doğrayın 1.
- Haşlanmış nohutları fırın kabına alın 1.
- Üzerine doğradığınız sebzeleri ekleyin 1.
- Doğranmış sarımsakları, salçayı, baharatları ve tuzu ilave edin 1.
- Son olarak zeytinyağını ekleyin ve tüm malzemeleri güzelce karıştırarak yayın 1.
- Borcamın üzerini ıslattığınız pişirme kağıdı ile kapatın 1.
- 200 °C’ye ısıtılmış fırında fansız ayarda 45 dakika pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: