Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nazilli pidesinin meşhur olmasının bazı nedenleri:
- Çeşitliliği: Kıymalı, yumurtalı peynirli, yuvarlak kıymalı (Nazilli gülü) ve tahinli olmak üzere dört farklı çeşidi bulunur 245.
- Hamuru: Çıtır çıtır hamuru ve ince yapısıyla dikkat çeker 25.
- İç harcı: Bol malzemeli harcı, özellikle kıymalı ve peynirli çeşitlerinin 25 cm uzunluğunda kayık şeklinde hazırlanması ve yuvarlak kıymalı Nazilli gülü olarak bilinen pidenin 15 cm çapında daire şeklinde sunulması 45.
- Pişirme yöntemi: Taş fırında pişirilmesi 2.
- Lezzeti: İç harcının yoğunluğu ve hamurunun inceliğiyle diğer pidelerden ayrılması 25.
- Popülerlik: Nazilli pidesi, sadece Aydın'da değil, çevre illerde de tanınan ve sevilen bir lezzettir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: