Buradasın
Nar ekşisini hangi yemeklere konur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nar ekşisi, eklendiği her yemeğe özel bir aroma kazandırır 3.
Nar ekşisinin konulduğu yemeklerden bazıları şunlardır:
- Kısır 12. İnce bulgur, salça, soğan, yeşillik, turşu, limon, baharat ve nar ekşisi ile yapılan bir yemektir 1.
- Çiğ köfte 1. Gerçek yağsız dana etiyle yapılan çiğ köftenin üzerine nar ekşisi konarak servis edilir 1.
- Gavurdağı salatası 1. Domates, maydanoz, ceviz, limon, soğan ve çeşitli baharatlarla yapılan salataya nar ekşisi eklenir 1.
- Kuru patlıcan dolması 12. Kuru patlıcanların hem sosunda hem de iç harcında nar ekşisi kullanılır 12.
- Babagannuş 13. Közlenmiş patlıcan, biber ve domateslerin zeytinyağı ve nar ekşisi ile harmanlanmasıyla yapılan bir mezedir 13.
- Mercimek köftesi 12. Bulgur, mercimek, soğan, maydanoz, baharat, tuz ve su ile yapılan köftenin harcına veya üzerine nar ekşisi eklenir 12.
- Fellah köftesi 23. Bulgurla hazırlanan köftenin sosunda nar ekşisi kullanılır 23.
- Vişneli yaprak sarma 2. Nar ekşisi, vişnelerle birlikte sarmanın lezzetini artırır 2.
- Pazı sarması 2. Nar ekşisi, pazı yapraklarının ekşiliğini artırır 2.
- Mercimekli bulgur pilavı 2. Nar ekşisi, mercimeğin besleyici özelliklerini ve bulgurun doyuruculuğunu artırır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: