Buradasın
Nar ekşisi en güzel nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nar ekşisi yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Narların hazırlanması 14. Nar ekşisi için ekşi narlar kullanılır 14. Narlar yıkandıktan sonra ortadan ikiye bölünür 2.
- Nar suyunun çıkarılması 12. Nar taneleri, kabuklarından ayırmak için tahta kaşıkla dövülür veya meyve sıkacağı, rondo ya da katı meyve sıkacağı gibi araçlarla suyu çıkarılır 12.
- Suyun tencereye aktarılması 2. Nar suyu, üzerine bir tülbent yerleştirilmiş süzgeçten geçirilerek tencereye aktarılır 2.
- Kaynatma 14. Ocak en kısık ateşe alınır ve karıştırarak kaynamaya bırakılır 2. Kaynama sırasında üzerindeki tortular bir kaşık yardımıyla alınır 2.
- Kıvam alma 14. Nar suyu kaynadıkça katılaşır ve kıvam alır 2. Damak zevkine göre sıvı veya yoğun bir kıvam elde edene kadar kaynatma işlemine devam edilir 2.
- Tuz ekleme 14. Nar ekşisi ocaktan almadan önce tuz eklenir ve karıştırılır 14.
- Soğutma ve saklama 14. Ocak kapatıldıktan sonra nar ekşisi soğuyana kadar dinlendirilir ve ardından cam şişe veya kavanozlara doldurularak buzdolabında saklanır 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: