Evet, nar suyu kaynatılıp ekşileştirilebilir. Nar ekşisi yapmak için şu adımlar izlenebilir: 1. Narlar yıkanır ve ikiye bölünür. 2. Narların suyu sıkılır. 3. Nar suyu, tortular ve çekirdekler süzülerek tencereye aktarılır. 4. Ocakta en kısık ateşte kaynamaya bırakılır. 5. Kaynama sırasında üzerinde oluşan köpükler alınır. 6. Kıvam, pekmez gibi yoğun bir hale geldiğinde nar ekşisi hazır demektir. 7. Ocaktan almadan önce tuz eklenir. 8. Soğuması için dinlendirilir ve cam kavanozlara alınır. Nar ekşisi yaparken çelik tencere kullanılması önerilir, çünkü nar suyu asidiktir ve demir ya da alüminyum kaplarda pişirilmesi tadın bozulmasına neden olabilir.