Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İtalya'nın en iyi pizzası konusunda kesin bir görüş yoktur, çünkü bu, kişisel tercihlere bağlıdır. Ancak, İtalya'nın en iyi pizzalarından bazıları şu şekilde sıralanabilir:
- Pizza Napoletana 1. Temel malzemeleri 00 tipi un, domates, mozzarella di bufala, bazilika, zeytinyağı ve mayadır 1. İki çeşidi vardır: marinara (domates bazlı sos, sarımsak ve oregano ile) ve margherita (domates, mozzarella ve taze bazilika ile) 1.
- Pizza Margherita 1. 1889 yılında Kraliçe Margherita'nın ziyareti sırasında, Pizzeria Brandi'de Raffaele Esposito tarafından icat edilmiştir 1.
- Pizza Quattro Formaggi 1. Mozzarella ve Gorgonzola, Fontina veya Parmigiano-Reggiano gibi üç yerel peynirle yapılan bir pizza çeşididir 1.
- Pizza Canotto 1. Neapolitan pizzadan farklı olarak, şişirilmiş bir kenar ve içinde büyük kabarcıklar bulunan bir hamur yapısına sahiptir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: