Buradasın
Mutfak şefi ile erişte nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mutfak şefi ile erişte yapımı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, evde erişte yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Malzemeler: 5 kg un, 30 adet yumurta, tuz, su 4.
- Hamur Hazırlama: Yumurtalar ve tuz karıştırıldıktan sonra yavaş yavaş un eklenir ve su ile iyice yoğrulur 34. Hamurun sert kıvamlı olması gerekir 4.
- Şekillendirme: Hamur bezelere ayrılır, her bir beze biraz kalın olacak şekilde açılır 4. Ardından 2-3 parmak genişliğinde şeritlere bölünür ve eninden olabildiğince ince şekilde kesilir 4.
- Kurutma: Kesilen erişteler, kurutma aşaması için temiz bir bez veya mutfak tepsisi üzerine yayılır ve güneşli bir yerde kurutulur 34.
- Saklama: İyice havalanıp kuruduktan sonra erişteler kesede veya saklama kabında saklanabilir 4.
Erişte yapımında Karaca'nın Pastachef Otomatik Makarna ve Erişte Yapma Makinesi veya BakeXL Reçel, Yoğurt, Hamur Yoğurma ve Ekmek Yapma Makinesi gibi mutfak aletleri de kullanılabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: