Buradasın
Mutfak şefi ile erişte nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mutfak şefi kullanarak erişte yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 su bardağı un 2;
- 4 adet yumurta 2;
- 1 çay bardağı süt 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2;
- İsteğe bağlı: 1 yemek kaşığı zeytinyağı (hamurun daha kolay açılması için) 2.
Yapılışı:
- Hamuru hazırlayın 23. Geniş bir yoğurma kabına unu eleyerek koyun ve ortasını havuz şeklinde açın 2. Ortasına yumurtaları kırın, süt ve tuzu ekleyin 2. İsteğe bağlı olarak zeytinyağını da ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın 2. Ele yapışmayan, sert bir hamur elde edene kadar yoğurun (yaklaşık 10-15 dakika) 2. Hamuru streç filme sarıp 30 dakika dinlenmeye bırakın 2.
- Hamuru açın 23. Dinlenen hamuru birkaç parçaya bölerek her bir parçayı merdane ya da oklavayla ince bir şekilde açın 2. Eriştelik hamurun kalınlığı, yaklaşık 1-2 mm olmalıdır 2. Çok ince veya kalın olmamasına dikkat edin 2.
- Şeritler halinde kesin 2. Açtığınız hamuru, üzerine un serperek rulo yapın 2. Ruloyu ince şeritler halinde dilimleyin 2. Kestiğiniz şeritleri unlayarak birbirine yapışmasını önleyin ve açarak düz bir zemine serin 2.
- Kurutma işlemi 2. Kesilen erişteleri temiz bir bezin üzerine serin 2. Güneş gören veya sıcak bir yerde 1-2 gün boyunca kurutun 2. Tamamen kuruduğundan emin olduktan sonra hava almayan bir kapta saklayabilirsiniz 2.
Erişte yapımında mutfak şefinin hamur yoğurma aparatını kullanabilirsiniz 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: