Buradasın
Mumbarın yumuşak olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mumbarın yumuşak olması için şu adımlar izlenebilir:
- Hamurun inceliği: Mumbarın hamurunun incecik açılması, iç harcın tamamen kaplanmasını ve pişirme esnasında dağılmamasını sağlar 1.
- Temizleme: Mumbarın iç yüzeyi beyazlayana kadar iyice yıkanmalı ve gerektiğinde limonlu ya da sirkeli suyla ovulmalıdır 35.
- Kaynatma: Mumbar, kaynamaya başlamadan önce tuzlu suda bekletilmeli ve kaynama sonrası 30-40 dakika kaynatılmalıdır 23.
- Pişirme yöntemi: Mumbar, kaynatma veya fırınlama yöntemiyle pişirilebilir; kaynatma yöntemi yemeğin yumuşak olmasını sağlar 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: