Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Muhammara yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları:
- Cevizlerin dövülmesi: Cevizleri mutfak robotu yerine havanda ezerek daha iri taneli kalması sağlanmalıdır 135.
- Malzeme oranları: Salçalar çok tuzlu ise tuz miktarı azaltılabilir veya hiç eklenmeyebilir 4. Biber salçası yerine közlenmiş kırmızı biber kullanılabilir 4.
- Ekmek kırıntısı yerine galeta unu: Bayat ekmek içi yerine galeta unu kullanılabilir 15.
- Servis öncesi dinlenme: Muhammara, servis etmeden önce buzdolabında en az yarım saat dinlendirilirse daha iyi kıvam alır 4.
- Saklama: Muhammara, cam kavanozda saklanırsa daha uzun süre taze kalır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: