Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mor ve turuncu tatlı patatesler arasındaki temel farklar şunlardır:
- Renk ve Besin İçeriği: Mor tatlı patatesler, yaban mersini içinde de bulunan bir flavonoid olan antosiyanin açısından zengindir ve bu da onlara antioksidan etki sağlar 12. Turuncu tatlı patatesler ise antioksidan aktiviteye sahip bir karotenoid olan beta-karotenin en yüksek seviyelerine sahiptir 1.
- Glisemik İndeks: Mor tatlı patatesler, daha düşük glisemik indekse sahipken, turuncu tatlı patatesler orta glisemik indekse sahiptir 5.
- Hazırlanışı: Mor tatlı patatesler kumlu bir dokuya sahiptir ve biraz sert olabilirken, turuncu tatlı patatesler yüksek su içeriği nedeniyle daha yumuşak ve tatlıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: