Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mor ve turuncu tatlı patatesler arasındaki bazı farklar:
- Renk ve görünüm: Mor tatlı patatesler canlı mor renkte iken, turuncu tatlı patatesler turuncumsu bir görünüme sahiptir 24.
- Antioksidanlar: Mor tatlı patateslerde yaban mersini gibi meyvelerde de bulunan bir flavonoid olan antosiyanin daha fazla bulunur 5. Bu antioksidan, sağlıklı beyin fonksiyonunu destekleyebilir 5. Turuncu tatlı patatesler ise antioksidan aktiviteye sahip bir karotenoid olan beta-karotenin en yüksek seviyelerine sahiptir 5.
- Beslenme profili: Her iki tatlı patates türü de A vitamini açısından zengindir, ancak turuncu tatlı patatesler daha yüksek A vitamini içeriğine sahiptir 135. Ayrıca, mor tatlı patatesler genellikle daha fazla lif içerir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: