Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Misk kedisi kahvesinin meşhur olmasının birkaç nedeni vardır:
- Nadirliği ve üretim süreci 13. Misk kedileri kahve kirazlarının hepsini yemez, sadece en kaliteli ve en olgun olanları seçer 1. Ayrıca, Misk kedilerinin dışkılarının sürekli toplanması ve yüksek işçilik maliyetiyle temizlenmesi, makineleşmeye uygun olmayan temizlik ve işlenme aşamaları, etik üretim için gerekli sertifikasyon maliyetleri gibi unsurlar da misk kedisi kahvesinin lüks ve pahalı sınıfına girmesine neden olmuştur 13.
- Fermantasyon süreci 23. Misk kedisinin sindirim enzimleri, kahve çekirdeklerinin kimyasal yapısını değiştirir ve kahvenin daha düşük asiditeye, daha tatlı ve pürüzsüz bir aromaya sahip olmasını sağlar 23.
- Yoğun talep 3. Misk kedisi kahvesi, sınırlı miktarda üretildiği için talebi oldukça yüksektir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: