Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mısırın en iyi kurutma yöntemleri şunlardır:
- Fırında Kurutma: Mısırı kabuklarını soyup püsküllerini temizledikten sonra kaynar suda 2-3 dakika bekletmek ve ardından açık havada yarım saat kurumaya bırakmak 1. Daha sonra fırın tepsisine pişirme kağıdı serip fırını 50-60 dereceye ayarlayarak mısırları yerleştirmek ve yaklaşık 6 saat boyunca kurumasını sağlamak 1.
- Sebze Kurutucusunda Kurutma: Mısırı kabuklarını soyup temizledikten sonra 3 dakika kaynar suda bekletmek, oda sıcaklığında kurutmak ve ardından sebze kurutucusuna yerleştirip düşük ısıda 4-6 saat kontrollü bir şekilde kurutmak 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: