• Buradasın

    Mısır gevreği ile acılı cips nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Mısır gevreği ile acılı cips yapmak için aşağıdaki tarifi kullanabilirsiniz:
    Malzemeler:
    • Yarım su bardağından fazla mısır unu 1
    • Çeyrek su bardağı un 1
    • Tuz 1
    • Baharat (isteğe bağlı) 1
    • Su 1
    Hazırlanışı:
    1. Geniş bir kaba mısır ununu, normal unu, tuzu ve dilediğiniz baharatları ekleyin 1.
    2. Azar azar su ekleyerek yoğurun ve ele yapışmayan bir hamur elde edin 1.
    3. Tezgâhı hafifçe unlayarak hamuru ince bir şekilde açın 1.
    4. Ardından üçgen şekiller halinde kesin 1.
    5. Bol kızgın yağda cipsleri altın rengini alana kadar kızartın 1.
    6. Fazla yağını almak için havlu kağıt üzerine çıkarın 1.
    7. Sıcak ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz 1.
    Bu tarifte mısır gevreği kullanılmamıştır.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Evde acılı cips nasıl yapılır?
    Evde acılı cips yapmak için gerekli malzemeler: 2 yufka; 1 yemek kaşığı acı biber salçası; 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber; 1 tatlı kaşığı nar ekşisi; Yarım çay kaşığı kimyon; 1 yemek kaşığı zeytinyağı; Tuz; Susam. Yapılışı: 1. Yufkanın birini tezgaha serin. 2. Bir kasede salça, pul biber, kimyon, nar ekşisi, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. 3. Karışımı yufkanın üzerine sürün. 4. Diğer yufkayı üzerine kapatıp üzerine bastırın. 5. Dikdörtgen şeklinde kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 6. Üzerlerine susam serpin. 7. 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. 8. Ilık servis yapın.
    Evde acılı cips nasıl yapılır?
    Mısır Gevreği yerine ne kullanabilirim?
    Mısır gevreği yerine aşağıdaki sağlıklı alternatifler kullanılabilir: 1. Yulaf Ezmesi: Lif açısından zengin, tok tutucu ve besleyici bir seçenektir. 2. Taze Meyveler: Vitamin ve mineral kaynağı olan meyveler, kahvaltılarda tüketilebilir. 3. Yoğurt: Probiyotik içeriği sayesinde sindirim sistemine olumlu katkıda bulunur. 4. Kuruyemişler: Sağlıklı yağlar ve protein kaynağıdır, kahvaltılarda eklenerek tüketilebilir. Ayrıca, evde yapılan cips, patlamış mısır veya ev yapımı köfteler gibi daha doğal ve işlenmiş olmayan gıdalar da tercih edilebilir.
    Mısır Gevreği yerine ne kullanabilirim?
    Cips baharatı nasıl hazırlanır?
    Cips baharatı hazırlamak için gerekli malzemeler: 4 adet lavaş; 1 tatlı kaşığı kekik; 1/2 tatlı kaşığı pulbiber; 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber; 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı; Az miktar tuz. Hazırlanışı: 1. Lavaşları üst üste koyup, uzunlamasına 2 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. 2. Kestiğiniz şeritleri de üçgen olacak şekilde kesin. 3. Üçgen şeklindeki lavaşları bir kaba alın, üzerine zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyin ve eliniz ile iyice harmanlayın. 4. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine baharatlı lavaş karışımını dökün ve tepsi içine yayın. 5. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 5-6 dakika pişirin. Ayrıca, yoğurtlu cips sosu da hazırlayabilirsiniz: 1. Derin bir kaseye 5 yemek kaşığı yoğurt ve 1 diş rendelenmiş sarımsak ekleyin. 2. Üzerine 1 çay kaşığı kurutulmuş nane, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kimyon ve 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber ekleyin. 3. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
    Cips baharatı nasıl hazırlanır?
    Evde cips yapmak için hangi baharatlar kullanılır?
    Evde cips yapımında kullanılabilecek bazı baharatlar şunlardır: Kimyon; Sarımsak tozu; Kırmızı toz biber; Karabiber; Kekik; Biberiye. Ayrıca, cipslerin üzerine tuz ve mavi haşhaş tohumu da serpilebilir.
    Evde cips yapmak için hangi baharatlar kullanılır?
    Cips sosu için hangi baharatlar kullanılır?
    Cips sosu için kullanılan bazı baharatlar şunlardır: Pul biber; Nane; Kekik; Sarımsak tozu veya rendesi; Zeytinyağı. Ayrıca, cips baharatı olarak adlandırılan ve içerisinde bu baharatların yanı sıra mercan köşk, tatlı kırmızı biber gibi malzemelerin de bulunduğu karışımlar da kullanılabilir.
    Cips sosu için hangi baharatlar kullanılır?