• Buradasın

    Mısır gevreği ile acılı cips nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Mısır gevreği ile acılı cips yapmak için aşağıdaki tarifi kullanabilirsiniz:
    Malzemeler:
    • Yarım su bardağından fazla mısır unu 1
    • Çeyrek su bardağı un 1
    • Tuz 1
    • Baharat (isteğe bağlı) 1
    • Su 1
    Hazırlanışı:
    1. Geniş bir kaba mısır ununu, normal unu, tuzu ve dilediğiniz baharatları ekleyin 1.
    2. Azar azar su ekleyerek yoğurun ve ele yapışmayan bir hamur elde edin 1.
    3. Tezgâhı hafifçe unlayarak hamuru ince bir şekilde açın 1.
    4. Ardından üçgen şekiller halinde kesin 1.
    5. Bol kızgın yağda cipsleri altın rengini alana kadar kızartın 1.
    6. Fazla yağını almak için havlu kağıt üzerine çıkarın 1.
    7. Sıcak ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz 1.
    Bu tarifte mısır gevreği kullanılmamıştır.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Cips sosu için hangi baharatlar kullanılır?

    Cips sosu için kullanılan bazı baharatlar şunlardır: Pul biber; Nane; Kekik; Sarımsak tozu veya rendesi; Zeytinyağı. Ayrıca, cips baharatı olarak adlandırılan ve içerisinde bu baharatların yanı sıra mercan köşk, tatlı kırmızı biber gibi malzemelerin de bulunduğu karışımlar da kullanılabilir.

    Evde cips yapmak için hangi baharatlar kullanılır?

    Evde cips yaparken kullanılabilecek bazı baharatlar: Kimyon; Sarımsak tozu; Pul biber; Tuz; Limon kabuğu rendesi; Kekik; Biberiye; Mavi haşhaş tohumu. Baharat seçimi, yapılan cips türüne ve kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.

    Mısır gevreği yerine ne kullanabilirim?

    Mısır gevreği yerine kullanılabilecek bazı alternatifler: Yulaf ezmesi. Special K. Light (şekersiz) mısır gevrekleri. Kahvaltılık gevrekler. Ayrıca, mısır gevreği yerine çorba gibi alternatif besleyici seçenekler de değerlendirilebilir.

    Cips baharatı nasıl hazırlanır?

    Cips baharatı hazırlamak için gerekli malzemeler: 4 adet lavaş; 1 tatlı kaşığı kekik; 1/2 tatlı kaşığı pulbiber; 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber; 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı; Az miktar tuz. Hazırlanışı: 1. Lavaşları üst üste koyup, uzunlamasına 2 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. 2. Kestiğiniz şeritleri de üçgen olacak şekilde kesin. 3. Üçgen şeklindeki lavaşları bir kaba alın, üzerine zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyin ve eliniz ile iyice harmanlayın. 4. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine baharatlı lavaş karışımını dökün ve tepsi içine yayın. 5. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 5-6 dakika pişirin. Ayrıca, yoğurtlu cips sosu da hazırlayabilirsiniz: 1. Derin bir kaseye 5 yemek kaşığı yoğurt ve 1 diş rendelenmiş sarımsak ekleyin. 2. Üzerine 1 çay kaşığı kurutulmuş nane, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kimyon ve 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber ekleyin. 3. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.

    Evde acılı cips nasıl yapılır?

    Evde acılı cips yapmak için gerekli malzemeler: 3 adet tortilla; 5 yemek kaşığı sıvı yağ; 5 yemek kaşığı su; 1 küçük boy soğan (rendelenip sıkılacak); 1 diş sarımsak veya 1 çay kaşığı sarımsak tozu; 1 tatlı kaşığı domates salçası; 1 tatlı kaşığı biber salçası; 1 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı zerdeçal; 1 çay kaşığı kırmızı toz biber; 1 çay kaşığı kırmızı pul biber; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı kimyon; 1 çay kaşığı nane. Yapılışı: 1. Yufkaları üst üste koyup önce dikey, sonra üçgen şeklinde kesin. 2. Bir kasede sıvı yağ, sarımsak tozu, domates ve biber salçaları, baharatları karıştırın. 3. Rendelenmiş soğanın suyunu sıkıp karışıma ekleyin. 4. Hazırlanan sosu yufkalarla harmanlayın, çok ezmemeye özen gösterin. 5. Yağlı kağıt serili tepsiye yufkaları dizin. 6. Fırını 170 derecede önceden ısıtın ve cipsleri yaklaşık 10 dakika pişirin. Püf noktaları: Sosun kıvamını iyi ayarlamak önemlidir. Tortillaları sosa batırırken dikkatli olun, çabuk ezilebilirler.