Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sütlü mısır çorbası yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 yemek kaşığı tereyağı 12;
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ 12;
- 2 yemek kaşığı un 12;
- 2 su bardağı süt 12;
- 2 su bardağı su (et suyu veya tavuk suyu da olabilir) 12;
- 1 kutu konserve mısır 12;
- Tuz 12.
Üzeri için:
Yapılışı:
- Un, tereyağı ve sıvı yağ ile birlikte yaklaşık 5-6 dakika kavrulur 1.
- Kavrulan una süt ve su eklenir, kaynayana kadar karıştırılır 1.
- Kaynar kaynamaz konserve mısır ilave edilir ve karıştırılır 1.
- Tuz eklenir ve 10 dakika daha kısık ateşte pişirilir 1.
- Üzeri için tereyağı eritilir, pul biber eklenerek kızdırılır ve çorbanın üzerine gezdirilir 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: