• Buradasın

    Mini rulo poğaçaya hangi peynir konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Mini rulo poğaçaya beyaz peynir ve kaşar peyniri kullanılabilir 15.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Poğaça hamuruna kaşar yerine ne konur?

    Poğaça hamurunda kaşar peyniri yerine lor peyniri, beyaz peynir veya çeçil peyniri gibi peynirler kullanılabilir.

    Poğaça hamuruna tam ölçüsünde ne kadar peynir konur?

    Poğaça hamuruna tam ölçüsünde 200 gram beyaz peynir veya lor peyniri konur.

    Labne peynirli poğaça yumuşak olur mu?

    Evet, labne peynirli poğaça yumuşak olur. Bu poğaçanın yumuşak dokusunu, hamuruna eklenen labne peyniri sağlar.

    Taze peynirli poğaça nasıl yapılır?

    Taze peynirli poğaça yapmak için gerekli malzemeler: 1 su bardağı ılık süt; 1 paket instant maya; 2 yemek kaşığı toz şeker; 1 çay kaşığı tuz; Yarım su bardağı sıvı yağ; 3 su bardağı un; 200 gram beyaz peynir; Maydanoz. Yapılışı: 1. Mayayı ılık süt ve toz şekerle karıştırın, 10-15 dakika bekletin. 2. Un ve tuzu bir kabın içinde karıştırın. 3. Hazırlanan hamuru, üzeri örtülü şekilde ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın. 4. Beyaz peyniri ufalayayıp ince kıyılmış maydanozla karıştırın. 5. Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayarak düzleştirin. 6. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Bu tarif, peynirli poğaça yapmayı düşünenler için idealdir.

    En güzel kaşarlı poğaçaya hangi peynir yakışır?

    Kaşarlı poğaçaya en güzel yakışan peynir, rendelenmiş kaşar peyniridir. Bunun yanı sıra, beyaz peynir veya lor peyniri de kullanılarak farklı lezzetler elde edilebilir.

    Dereotlu peynirli poğaça nasıl yapılır?

    Dereotlu peynirli poğaça yapmak için gerekli malzemeler: 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri; 1 çay bardağı elle ufalanmış beyaz peynir; Yarım bağ dereotu; 1 tane orta boy havuç; Yarım çay bardağı zeytinyağı; 1 çay bardağı yoğurt; 1 tane yumurtanın beyazı; 2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında); 1 paket kabartma tozu; Tuz; Un (aldığı kadar). Yapılışı: 1. Dereotu ince ince kıyılır ve havuç rendelenir. 2. Bir kaba tereyağı, yoğurt, yumurtanın beyazı ve zeytinyağı koyulur ve elle iyice karıştırılır. 3. Dereotu, havuç, kaşar peyniri, beyaz peynir eklenir ve karıştırmaya devam edilir. 4. Tuz eklenir ve azar azar un eklenerek hamur yoğrulur (hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır). 5. Hamurun kıvamı olunca kabartma tozu eklenir ve hamur yoğurmaya devam edilir. 6. Hamurdan çok küçük bezeler alınır ve yuvarlanarak minik poğaçalar elde edilir. 7. Poğaça hamurları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 8. Isınmış fırına koyularak 180 derecede pişirilir. Ayrıca, farklı bir dereotlu peynirli poğaça tarifi için şu adımları izleyebilirsiniz: 1. 3,5 su bardağı unu yoğurma kabına alın. 2. Ortasını havuz gibi açıp margarini, sıvı yağı, yoğurdu, yumurta akını, tuz, şeker ve kabartma tozunu ekleyin. 3. En son dereotunu ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. 4. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın. 5. Baş parmağınızla ortasına bir delik açın ve deliği büyütün. 6. Ortasına peynir parçaları koyun ve kapatıp tekrar yuvarlayın. 7. Yağlanmış fırın tepsisine 2-3 cm aralıklarla dizin. 8. Üzerine yumurta sarısını sürüp çekirdek serpin. 9. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar fırınlayın.