Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mikrodalgada yapılan kekin ıslak çıkmasının sebebi, kakaolu veya browni tarzı ıslak kek tariflerinin kullanılması olabilir 5. Mikrodalga fırında kek kızarmadığı için, kekin bembeyaz olmaması amacıyla bu tür tariflerde pişirme yöntemi bu şekilde uygulanır 5.
Ayrıca, kekin ıslak çıkmasının bir diğer sebebi de sosunun tamamen dökülüp, sadece sos amaçlı bir miktar ayrılması olabilir 5.
Mikrodalgada yapılan kekin ıslak çıkması, kullanılan mikrodalga fırının özelliklerine ve pişirme ayarlarına da bağlı olabilir. Pişirme süresi, fırının performansına göre değişebilir 1.
Mikrodalgada kek yaparken, kekin kurumaması için malzemelerin oda sıcaklığında olması ve ısıya dayanıklı bir kap kullanılması önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: