Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mikrodalgada yemek pişirmek için şu adımlar izlenebilir:
- Malzemelerin Hazırlanması: Malzemeler oda sıcaklığında olmalı ve kullanılacak kaplar mikrodalgada kullanıma uygun olmalıdır 3.
- Pişirme Süresinin Ayarlanması: Normal pişirme süresi, mikrodalgada üçte bir oranında azaltılmalıdır 3.
- Pişirme: Karıştırma için kapta yeterli alan bırakılmalı ve dokusu bozulabilecek gıdaların yüzeyine birkaç delik açılmalıdır 3.
- Pişirme Sonrası: Yemek, ısının dağılması için birkaç dakika dinlendirilmelidir 5.
Bazı mikrodalga tarifleri:
Kullanılmaması gerekenler: Metal tavalar ve alüminyum folyo, mikrodalgada kullanılmamalıdır; çünkü mikrodalgalar bu malzemelerden yansır ve yemeğin eşit pişmemesine neden olur 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: