Buradasın
Mikrobiyolojik kriterlere uygunluk nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mikrobiyolojik kriterlere uygunluk, gıdaların, mikroorganizmaların varlığı, yokluğu veya sayısına göre belirlenen kriterlere uygun olmasıdır 12.
Bu kriterler, Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği'nde yer alır ve gıda işletmecilerinin uyması gereken kuralları kapsar 25.
Uygunluk sağlanması için:
- Gıda ve ham maddenin temini, taşınması ve işlenmesi sırasında üretim hijyeni kriterlerine uyulmalıdır 12.
- Dağıtım, depolama ve kullanım şartlarına göre ürünün raf ömrü boyunca gıda güvenilirliği kriterleri karşılanmalıdır 12.
- Bakanlık talimatlarına göre numunelerin alınması, analizin yapılması ve düzeltici faaliyetler gerçekleştirilmelidir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: