Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mezgitin tava mı yoksa kızartma mı daha güzel olduğu kişisel tercihlere bağlıdır.
Mezgit tava, dışı çıtır, içi yumuşak bir doku sunar 12. Bunun için, marine edilmiş mezgit filetoları una bulanıp tavada her iki tarafı da 3-4 dakika kadar pişirilir 12.
Mezgit kızartma ise, önce una (isteğe göre mısır unu) ve çırpılmış yumurtaya bulandıktan sonra kızgın sıvı yağda iki tarafı da altın sarısı olana kadar kızartılır 5. Kızaran balıklar kağıt havluya alınarak fazla yağı süzdürülür 5.
Her iki pişirme yöntemi de farklı lezzetler sunar ve hangisinin daha güzel olduğu kişinin damak zevkine göre değişir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: