Buradasın
Mezgit en lezzetli nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mezgit balığını en lezzetli şekilde pişirmek için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:
- Tereyağlı Limon Soslu Mezgit: Mezgit dilimlerini tereyağında kızarttıktan sonra limon suyu ve baharatlarla çeşnilendirin 1. Malzemeler:
- 3 dilim fileto mezgit balığı
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet taze sıkılmış limon suyu
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen 1.
- Fırında Domatesli Mezgit: Mezgit filetosunu fırında pişirmek için; temizlenmiş balığı tavuk pişirme torbasına yerleştirin, üzerine doğranmış kiraz domates ve soğanı ekleyin, zeytinyağı, limon suyu, tuz, biber ve fesleğen yaprakları ekleyin, torbanın ağzını kapatıp 180°C fırında 20-25 dakika pişirin 2.
- Izgara Mezgit: Mezgitleri zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ile marine edin, ızgarada her iki tarafını 4-5 dakika pişirin 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: