Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mezbaha, hayvanların kesilerek et üretiminin yapıldığı tesislerdir 12. Bu yerlerde yapılan işler şunlardır:
- Hayvan Kabulü: Hayvanlar, mezbahaya getirilerek veteriner kontrolünden geçirilir 3.
- Kesim İşlemi: Uzman personel tarafından hayvanların kesimi gerçekleştirilir ve bu süreçte hayvanların acı çekmemesi için gerekli önlemler alınır 14.
- İç Organların Ayrılması: Kesim sonrası hayvanın iç organları ve kanı dikkatlice ayrılır 1.
- Et İşleme: Etin deri, baş, kemikler gibi unsurları ayrıştırılır ve et çeşitli parçalar halinde kesilir 14.
- Hijyen ve Depolama: Et, hijyenik koşullarda paketlenir, soğutulur veya dondurularak depolanır ve dağıtım için hazırlanır 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: