Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mercimek çeşitleri şunlardır:
- Kırmızı Mercimek: Kabuksuz, nişasta oranı yüksek, çabuk pişer 12. Çorbalar ve püreler için uygundur 3.
- Yeşil Mercimek: Sert bir yapıya sahiptir, uzun süre pişirilse bile formunu korur 12. Salatalar ve yemekler için idealdir 3.
- Sarı Mercimek: Fındıksı bir tada sahiptir, kabuksuzdur 1. Genellikle püre yapımında kullanılır 3.
- Kahverengi Mercimek: Küçük tanelere sahiptir, pişerken çok yumuşamaz 12. Sulu yemeklerde kullanılır 3.
- Beluga Mercimeği (Siyah Mercimek): Küçük ve sert bir yapıya sahiptir, piştiğinde siyaha dönüşür 13. Çorbalar, salatalar ve meze yapımında kullanılır 3.
Ayrıca, Puy Mercimeği gibi özel türler de bulunmaktadır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: