Ev yapımı mayonez için gerekli malzemeler: 1 adet yumurta sarısı; 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml); 1 tatlı kaşığı elma sirkesi veya limon suyu; 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Dar ve derin bir kapta yumurta sarısını güzelce çırpın. 2. Üzerine limon suyu, sirke ve tuzu ekleyip çırpmaya devam edin. 3. Malzemeler karıştıktan sonra sıvı yağı yavaş yavaş, ip gibi incecik akıtarak ekleyin. 4. Homojen bir kıvam alana kadar çırpın. 5. Mayonezi kapaklı bir kaba alıp buzdolabında 2-3 gün saklayabilirsiniz. Püf noktaları: Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması önemlidir. Yağı damla damla değil, tek seferde eklemek gerekir. Mayonezi iki kişi yapmak, yağ ekleme aşamasında yardımcı olabilir.