Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mateus Rosé şarap, soğuk servis edilmelidir 3. İçim için uygun sıcaklık 8-12°C arasındadır 1. Aşırı soğuk servis edildiğinde aromalar kaybolabilir, çok ılık olduğunda ise tadı ağırlaşabilir 1.
Mateus Rosé şarap için önerilen bazı yiyecek eşleşmeleri:
- deniz ürünleri (özellikle karides, somon) 13;
- tavuk ve hafif ızgaralar 1;
- peynirler (özellikle keçi peyniri) 1;
- hafif makarnalar ve taze salatalar 13;
- tatlılar ve meyveler 1.
Genellikle tek başına tüketilse de, bazı kokteyllerde de kullanılabilir 14. Örneğin, Rosé Spritz (Mateus Rosé + soda + taze meyveler) veya Frosé (donmuş Mateus Rosé + çilek + limon suyu) 14.
Alkol tüketimi sorumlu bir şekilde yapılmalıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: