Buradasın
MasterChef ördek nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
MasterChef'te pişirilen ördek tarifleri arasında iki farklı yöntem bulunmaktadır: Tayland usulü kırmızı köri soslu ördek ve portakallı ördek.
Tayland usulü kırmızı köri soslu ördek tarifi:
- Malzemeler: 600 gram kuşbaşı ördek göğsü, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 su bardağı soğuk süt, yarım su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı köri, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, çeyrek demet maydanoz 1.
- Hazırlanışı:
- Sıvı yağı tavada kızdırıp ördek göğsünü ekleyin, renk alıp suyunu çekene kadar kavurun 1.
- Başka bir tavada tereyağını eritip unu ekleyin, kokusu çıkıp renk alana kadar kavurun 1.
- Una soğuk sütü ekleyip çırpıcı ile karıştırın, sıcak su, köri, tuz ve karabiberi ekleyin 1.
- Sosu kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar pişirin 1.
- Hazırladığınız sosu ördeklere ekleyip harmanlayarak pişirme işlemini 5 dakika sürdürün 1.
- İncecik kıyılmış maydanozu ekleyip sıcak servis edin 1.
Portakallı ördek tarifi:
- Malzemeler: 1 adet bütün ördek, 3 adet portakal, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı bal, 1 adet defne yaprağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı tane karabiber, 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu 24.
- Hazırlanışı:
- Ördeği temizleyip içini yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın 2.
- Salçaya tuz ekleyip karıştırın ve ördeğin üzerine yayın 2.
- Derin bir tencerede sıvı yağı kızdırıp ördeği 5 dakika kızartın 2.
- Kızaran etin derisine bıçakla çizikler atın 2.
- Ördeğin üzerini geçecek kadar su ilave edip, tencereye portakalın suyunu ekleyin 2.
- Baharatlarını ve defne yaprağını ekleyip et yumuşayana dek yaklaşık 1 saat pişirin 2.
- Pişen ördeği fırın tepsisine alın 2.
- Kalan portakalların suyunu sıkın ve içine bal ile ördeğin haşlama suyundan 1 kepçe
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: