• Buradasın

    Masterchef'te ördek pastilla nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    MasterChef'te ördek pastilla yapımı için gerekli malzemeler:
    • 1 bütün ördek göğüs eti veya 2 büyük parça göğüs eti 1;
    • 1 büyük soğan, ince doğranmış 1;
    • 3 diş sarımsak, ezilmiş 1;
    • 1 çay kaşığı tarçın 1;
    • 1 çay kaşığı zencefil tozu 1;
    • 1 çay kaşığı kimyon 1;
    • 1 çay kaşığı zerdeçal 1;
    • 1 çay kaşığı tuz ve karabiber 1;
    • 1 su bardağı tavuk suyu 1;
    • 1/2 su bardağı badem, kavrulmuş ve doğranmış 1;
    • 4 yemek kaşığı tereyağı 1;
    • 4-5 yaprak filo hamuru veya Fas'a özgü warqa hamuru 1;
    • 2 çırpılmış yumurta 1;
    • 1 yemek kaşığı bal (isteğe bağlı) 1;
    • 1/2 su bardağı pudra şekeri ve 1 çay kaşığı tarçın (üzeri için) 1.
    Yapılışı:
    1. Ördeği hazırlama: Ördek göğsünü tuz, karabiber, tarçın, zerdeçal, kimyon ve zencefil ile ovun 1. Tereyağını büyük bir tavada eritin ve ördekleri ekleyip her iki tarafını da kızartın 1.
    2. Soğan ve sarımsak: Ördek etini tavadan çıkarın, aynı tavada soğan ve sarımsakları kavurun 1. Ardından tavuk suyunu ekleyin ve kaynatın 1.
    3. Etin pişmesi: Kızarttığınız ördeği tekrar tavaya ekleyip kapağı kapalı olarak yaklaşık 1 saat kadar, et iyice yumuşayana kadar pişirin 1. Ardından eti küçük parçalara ayırın 1.
    4. Harcı hazırlama: Pişmiş eti bir kaseye alın, badem ve balı ekleyin 1. İyice karıştırın 1.
    5. Filo hamurunu hazırlama: Filo hamuru yapraklarını alın 1. Bir yaprağı tezgaha serin, eritilmiş tereyağı ile fırçalayın 1. Ortasına hazırladığınız ördek harcını koyun ve yufkayı bir bohça gibi kapatın 1.
    6. Fırınlama: Bohçaları yağlanmış fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180°C fırında, altın rengini alana kadar yaklaşık 20-30 dakika pişirin 1.
    7. Servis: Üzerine pudra şekeri ve tarçın serpip sıcak servis yapın [1
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    MasterChef ördek nasıl pişirilir?

    MasterChef'te pişirilen ördek tarifleri arasında iki farklı yöntem bulunmaktadır: Tayland usulü kırmızı köri soslu ördek ve portakallı ördek. Tayland usulü kırmızı köri soslu ördek tarifi: 1. Malzemeler: 600 gram kuşbaşı ördek göğsü, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 su bardağı soğuk süt, yarım su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı köri, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, çeyrek demet maydanoz. 2. Hazırlanışı: 1. Sıvı yağı tavada kızdırıp ördek göğsünü ekleyin, renk alıp suyunu çekene kadar kavurun. 2. Başka bir tavada tereyağını eritip unu ekleyin, kokusu çıkıp renk alana kadar kavurun. 3. Una soğuk sütü ekleyip çırpıcı ile karıştırın, sıcak su, köri, tuz ve karabiberi ekleyin. 4. Sosu kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar pişirin. 5. Hazırladığınız sosu ördeklere ekleyip harmanlayarak pişirme işlemini 5 dakika sürdürün. 6. İncecik kıyılmış maydanozu ekleyip sıcak servis edin. Portakallı ördek tarifi: 1. Malzemeler: 1 adet bütün ördek, 3 adet portakal, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı bal, 1 adet defne yaprağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı tane karabiber, 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu. 2. Hazırlanışı: 1. Ördeği temizleyip içini yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın. 2. Salçaya tuz ekleyip karıştırın ve ördeğin üzerine yayın. 3. Derin bir tencerede sıvı yağı kızdırıp ördeği 5 dakika kızartın. 4. Kızaran etin derisine bıçakla çizikler atın. 5. Ördeğin üzerini geçecek kadar su ilave edip, tencereye portakalın suyunu ekleyin. 6. Baharatlarını ve defne yaprağını ekleyip et yumuşayana dek yaklaşık 1 saat pişirin. 7. Pişen ördeği fırın tepsisine alın. 8. Kalan portakalların suyunu sıkın ve içine bal ile ördeğin haşlama suyundan 1 kepçe

    MasterChef'te hangi yemekler yapılıyor?

    MasterChef'te yapılan yemekler arasında şunlar bulunmaktadır: Et yemekleri: Beef Wellington, içli köfte. Başlangıçlar: Fava, lebeniye çorbası. Tatlılar: Krem karamel, künefe, profiterol. Sokak lezzetleri: Islak hamburger, balık ekmek, nohut dürüm. Yöresel yemekler: Yağlama, Adana bici bicisi.

    Ördek en güzel nasıl pişirilir?

    Ördek en güzel şekilde pişirmek için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz: 1. Fırında Pişirme: Ördeği derisi yukarı gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin ve 200°C'de 1-1,5 saat pişirin. 2. Izgara: Ördeği önceden marine ettikten sonra, orta ateşte ızgarada pişirin. 3. Haşlama: Ördek parçalarını sebzelerle birlikte büyük bir tencerede haşlayarak yumuşak bir doku elde edebilirsiniz. 4. Soya Soslu ve Portakallı Pekin Ördeği: Soya sosu, sarımsak, zencefil, portakal kabuğu ve suyu karıştırarak ördeği bu sosla marine edin ve 2,5 - 3 saat pişirin. Pişirme sırasında ördeğin yağını düzenli olarak süzmek, yemeğin daha sağlıklı olmasını sağlar.