Buradasın
Masterchef'te ördek pastilla nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
MasterChef'te ördek pastilla yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 taze acı chili biberi 1;
- 4 dal maydanoz 1;
- 1 çay kaşığı toz şeker 1;
- 50 gram file badem 1;
- 1 bardak sebze suyu 1;
- 2 yemek kaşığı koruk sirkesi 1;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- pudra şekeri 1;
- 1 ördek 1;
- 3 yumurta sarısı 1;
- 2 adet baklavalık yufka 1;
- 1 diş sarımsak 1;
- 2 kuru soğan 1;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 4 adet ince kesilmiş zencefil 1;
- 3 dal taze soğan 1;
- taze çekilmiş karabiber 1;
- toz tarçın 1;
- 1 çay kaşığı toz kimyon 1.
Yapılışı:
- Ördek etini yıkayıp kurutun, üzerine biber ve tuz ekleyin 1.
- Ördekleri kemikleri ile birlikte parçalara bölün 1.
- Düdüklü tencereye zeytinyağı koyup ördek parçalarını ekleyin 1.
- Sarımsak, soğan, toz zerdeçal, taze zencefil, tarçın, toz kişniş ve kimyon baharatlarını ekleyin, karıştırın 1.
- Koruk sirkesi ve toz şekeri ekleyip deglaze edin 1.
- Sebze suyunu ekleyip kavurun, ardından malzemeleri normal tencereye alın ve 50 dakika pişirin 1.
- Ördek etini büyük parçalar halinde didikleyin 1.
- Bir bardak stok alıp 3 yumurta sarısıyla çırpın, tencereye ekleyin ve boza kıvamına gelene kadar pişirin 1.
- İnce kıydığınız maydanoz, taze soğan, pişmiş soğan ve chili biberi karıştırın, karabiber ve tuz ekleyin, buzdolabında kalınlaşıncaya kadar bekletin 1.
- Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtıp bademleri altın sarısı rengi değişene kadar kavurun 1.
- Tereyağını eritip baklavalık yufkalarını fırça yardımıyla yağlayın 1.
- Yufkaları fırın tepsisinde boşluk bırakacak şekilde kesin, ortasına bademli ördek karışımını koyun ve dışarıda kalan yufkaları içe doğru katlayın 1.
- Yufkanın kenarlarını yağladıktan sonra kalan yağı yufkaların üzerinde gezdirin 1. 1
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: