Buradasın
Masterchef'te ördek pastilla nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
MasterChef'te ördek pastilla yapımı için gerekli malzemeler:
- 1 bütün ördek göğüs eti veya 2 büyük parça göğüs eti 1;
- 1 büyük soğan, ince doğranmış 1;
- 3 diş sarımsak, ezilmiş 1;
- 1 çay kaşığı tarçın 1;
- 1 çay kaşığı zencefil tozu 1;
- 1 çay kaşığı kimyon 1;
- 1 çay kaşığı zerdeçal 1;
- 1 çay kaşığı tuz ve karabiber 1;
- 1 su bardağı tavuk suyu 1;
- 1/2 su bardağı badem, kavrulmuş ve doğranmış 1;
- 4 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 4-5 yaprak filo hamuru veya Fas'a özgü warqa hamuru 1;
- 2 çırpılmış yumurta 1;
- 1 yemek kaşığı bal (isteğe bağlı) 1;
- 1/2 su bardağı pudra şekeri ve 1 çay kaşığı tarçın (üzeri için) 1.
Yapılışı:
- Ördeği hazırlama: Ördek göğsünü tuz, karabiber, tarçın, zerdeçal, kimyon ve zencefil ile ovun 1. Tereyağını büyük bir tavada eritin ve ördekleri ekleyip her iki tarafını da kızartın 1.
- Soğan ve sarımsak: Ördek etini tavadan çıkarın, aynı tavada soğan ve sarımsakları kavurun 1. Ardından tavuk suyunu ekleyin ve kaynatın 1.
- Etin pişmesi: Kızarttığınız ördeği tekrar tavaya ekleyip kapağı kapalı olarak yaklaşık 1 saat kadar, et iyice yumuşayana kadar pişirin 1. Ardından eti küçük parçalara ayırın 1.
- Harcı hazırlama: Pişmiş eti bir kaseye alın, badem ve balı ekleyin 1. İyice karıştırın 1.
- Filo hamurunu hazırlama: Filo hamuru yapraklarını alın 1. Bir yaprağı tezgaha serin, eritilmiş tereyağı ile fırçalayın 1. Ortasına hazırladığınız ördek harcını koyun ve yufkayı bir bohça gibi kapatın 1.
- Fırınlama: Bohçaları yağlanmış fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180°C fırında, altın rengini alana kadar yaklaşık 20-30 dakika pişirin 1.
- Servis: Üzerine pudra şekeri ve tarçın serpip sıcak servis yapın [1
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: