• Buradasın

    Masterchef'te ördek pastilla nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    MasterChef'te ördek pastilla yapmak için gerekli malzemeler:
    • 1 taze acı chili biberi 1;
    • 4 dal maydanoz 1;
    • 1 çay kaşığı toz şeker 1;
    • 50 gram file badem 1;
    • 1 bardak sebze suyu 1;
    • 2 yemek kaşığı koruk sirkesi 1;
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
    • pudra şekeri 1;
    • 1 ördek 1;
    • 3 yumurta sarısı 1;
    • 2 adet baklavalık yufka 1;
    • 1 diş sarımsak 1;
    • 2 kuru soğan 1;
    • 1 yemek kaşığı tereyağı 1;
    • 4 adet ince kesilmiş zencefil 1;
    • 3 dal taze soğan 1;
    • taze çekilmiş karabiber 1;
    • toz tarçın 1;
    • 1 çay kaşığı toz kimyon 1.
    Yapılışı:
    1. Ördek etini yıkayıp kurutun, üzerine biber ve tuz ekleyin 1.
    2. Ördekleri kemikleri ile birlikte parçalara bölün 1.
    3. Düdüklü tencereye zeytinyağı koyup ördek parçalarını ekleyin 1.
    4. Sarımsak, soğan, toz zerdeçal, taze zencefil, tarçın, toz kişniş ve kimyon baharatlarını ekleyin, karıştırın 1.
    5. Koruk sirkesi ve toz şekeri ekleyip deglaze edin 1.
    6. Sebze suyunu ekleyip kavurun, ardından malzemeleri normal tencereye alın ve 50 dakika pişirin 1.
    7. Ördek etini büyük parçalar halinde didikleyin 1.
    8. Bir bardak stok alıp 3 yumurta sarısıyla çırpın, tencereye ekleyin ve boza kıvamına gelene kadar pişirin 1.
    9. İnce kıydığınız maydanoz, taze soğan, pişmiş soğan ve chili biberi karıştırın, karabiber ve tuz ekleyin, buzdolabında kalınlaşıncaya kadar bekletin 1.
    10. Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtıp bademleri altın sarısı rengi değişene kadar kavurun 1.
    11. Tereyağını eritip baklavalık yufkalarını fırça yardımıyla yağlayın 1.
    12. Yufkaları fırın tepsisinde boşluk bırakacak şekilde kesin, ortasına bademli ördek karışımını koyun ve dışarıda kalan yufkaları içe doğru katlayın 1.
    13. Yufkanın kenarlarını yağladıktan sonra kalan yağı yufkaların üzerinde gezdirin 1. 1
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    MasterChef ördek nasıl pişirilir?

    MasterChef'te yapılan portakallı ördek tarifi şu şekildedir: Malzemeler: 1 adet bütün ördek; 3 adet portakal (biri sos için, ikisi süsleme için); 2 yemek kaşığı tereyağı; 2 yemek kaşığı bal; 1 çay bardağı beyaz şarap (isteğe bağlı); 1 yemek kaşığı un; 1 su bardağı tavuk suyu; Tuz, karabiber, kekik. Yapılışı: 1. Ördeğin içini ve dışını iyice temizleyin, tuz, karabiber ve kekikle ovun. 2. Fırın kabına alarak önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 1,5-2 saat pişirin. 3. Tavada tereyağını eritin, üzerine unu ekleyip hafifçe kavurun. 4. Tavuk suyunu ekleyerek karıştırın, ardından portakal suyunu, balı ve beyaz şarabı ilave edin. 5. Kısık ateşte yoğun bir kıvam alana kadar pişirin. 6. Fırından çıkan ördeği dilimleyin, üzerine hazırladığınız portakallı sosu gezdirin. 7. Portakal dilimleriyle süsleyerek servis edin. Alternatif olarak, Pekin ördeği tarifi de şu şekildedir: Malzemeler: 1 adet bütün ördek; Tuz, soğan, sarımsak, tane karabiber, soya sos, toz şeker, bal, maydanoz, ayçiçek yağı, anason; Duck pancake için süt, su, un, mısır unu, tereyağı; Hoison sos için soya sos, fıstık ezmesi, pirinç şarap sirkesi, sarımsak, susam yağı, sriracha, karabiber, bal; Sanchoy bowl için fıstık yağı, sarımsak, taze zencefil, taze soğan, havuç, kestane, soya, susam yağı, mirın, göbek salata (iceberg), konserve minik koçanlı mısır, istiridye mantarı, shitake mantarı, kestane mantarı, dark soya. Yapılışı: 1. Ördeği güzelce yıkayıp içini dışını kağıt havlu ile kurulayın. 2. Kompresör veya hava pompası yardımıyla derisi ile etinin arasına hava basarak derinin etten ayrılmasını sağlayın. 3. Ördeği ip yardımıyla ocağınızın en az

    Ördek en güzel nasıl pişirilir?

    Ördek en güzel şekilde fırında pişirilebilir. Fırında ördek tarifi: Malzemeler: 1 adet ördek (yaklaşık 2-3 kg), 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı biberiye, 2 dilim limon. Hazırlık: Ördeği iyice temizleyin ve üzerindeki fazla yağı alın. Pişirme: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, ördeği 1,5-2 saat kadar pişirin (dışının kızarması için ara ara ördeği çevirin). Ayrıca, tavada ve konfit yöntemiyle de ördek pişirilebilir. Ördek pişirirken dikkat edilmesi gerekenler: Ördek eti fazla pişirilmemeli, çünkü çok pişirildiğinde kuru olabilir. Derisi çıtır çıtır pişmelidir, bu nedenle ördeği pişirirken derisi sık sık kontrol edilmelidir. Dinlendirme, pişen ördeğin etinin daha lezzetli ve yumuşak olmasına yardımcı olur.

    MasterChef'te hangi yemekler yapılıyor?

    MasterChef'te yapılan yemeklerden bazıları şunlardır: Alinazik. Duvaklı pilav. Avcı böreği. Künefe. Karnıyarık. Profiterol. Kilis tava. Kalamar tava. Tavuk şinitzel. Risotto. Ayrıca, 8 Eylül 2025 tarihinde Masterchef programında ıslak hamburger, goralı, balık ekmek, kumpir, nohut dürüm, bici bici ve halka tatlısı yapıldığı belirtilmiştir. MasterChef'te yapılan yemekler, her bölümde değişiklik gösterebilir.