Kebapçı usulü ezme yapmak için gerekli malzemeler: 5 orta boy domates; 3 büyük boy kapya biber; 3 büyük boy yeşil biber; 1 orta boy kuru soğan; 3 diş sarımsak; yarım demet maydanoz; 1 yemek kaşığı biber-domates salçası karışımı; 1,5 tatlı kaşığı pulbiber; 1 yemek kaşığı nar ekşisi; 2 yemek kaşığı zeytinyağı; tuz. Yapılışı: 1. Domates, kapya biber, yeşil biber, kuru soğan, sarımsak ve maydanozu yıkayıp ufak ufak doğrayın. 2. Doğradığınız sebzeleri mutfak robotunda ince şekilde çekin. 3. Sebze ezmesini kevgire alıp kaşık yardımıyla suyunu süzün. 4. Süzülen malzemeyi geniş bir kaba alın ve zeytinyağı hariç diğer malzemeleri ekleyin. 5. Üzerine kıyılmış ceviz ve zeytinyağı gezdirerek ezmeyi servis edebilirsiniz. Püf noktaları: Malzemeler taze olmalı. Salça ev yapımı olursa daha lezzetli olur. Sebzeler önceden fırında közlenirse ezme daha lezzetli olur. Zeytinyağı soğuk sıkım ve hakiki olmalı.