Buradasın
Maş ve nohut salatası nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Maş ve nohut salatası yapmak için gerekli malzemeler:
- 1,5 su bardağı haşlanmış nohut 13;
- 1 su bardağı maş fasulyesi 45;
- 3-4 dal taze soğan (ince doğranmış) 45;
- yarım demet dereotu (ince kıyılmış) 45;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 4;
- yarım limonun suyu 4;
- tuz (isteğe göre karabiber de eklenebilir) 4.
Yapılışı:
- Maş fasulyesini bol suda yıkayıp küçük bir tencereye alın 4.
- Üzerini birkaç parmak geçecek kadar su ekleyin ve orta ateşte 15-20 dakika haşlayın 4.
- Haşlanıp soğuyan maş fasulyesini derin bir kaseye alın 4.
- Üzerine doğranmış yeşillikleri ekleyin 4.
- Limon suyu, zeytinyağı ve tuz ile hazırladığınız sosu dökün 4.
- Tüm malzemeleri nazikçe karıştırın 4.
Salatayı arzu edilen sebze ve yeşilliklerle zenginleştirmek mümkündür 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: