• Buradasın

    En güzel bakliyat salatası nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    En güzel bakliyat salatası için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
    Malzemeler:
    • 1 çay bardağı nohut 12
    • 1 çay bardağı fasulye 12
    • 1 çay bardağı yeşil mercimek 12
    • 1 adet domates 1
    • 1 tutam maydanoz 1
    • 1 tutam nane 1
    • 5-6 dal yeşil soğan 1
    • 5-6 adet kornişon turşu 1
    • Zeytinyağı 1
    • Nar ekşisi 1
    • Tuz 1
    Hazırlanışı:
    1. Nohut ve fasulyeyi akşamdan ıslatıp haşlayın 1. Yeşil mercimeği de haşlayıp hazır edin 1.
    2. Yeşillikleri doğrayın 1. Domates ve kornişon turşuyu küçük küçük doğrayıp yeşilliklerle birlikte bakliyat ile karıştırın 1.
    3. Servis için iki farklı sos seçeneği sunabilirsiniz:
    • 1. seçenek: Zeytinyağı, nar ekşisi ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine dökün 1.
    • 2. seçenek: Mayonez, ketçap ve zeytinyağını karıştırıp malzemeye ekleyerek servis edin 1.
    Afiyet olsun!
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Nohut salatasının içine ne konur?

    Nohut salatasının içine şu malzemeler eklenebilir: Yeşillikler: Maydanoz, dereotu, taze nane. Sebzeler: Kırmızı biber, soğan, kornişon turşu, közlenmiş kırmızı biber. Tahıllar: Konserve mısır, haşlanmış buğday, kinoa. Baharatlar: Tuz, limon suyu, zeytinyağı, nar ekşisi, baharat çeşitleri (pul biber, sumak, kimyon, kara biber). Diğer: Haşlanmış fasulye, mercimek, bulgur, kapari, zeytin, kurutulmuş veya taze domates, yeşil elma, nar taneleri. Malzemeler, kişisel damak tadına göre çeşitlendirilebilir.
    A vibrant wooden table in a Turkish kitchen displays an array of colorful salads—grilled chicken Caesar with golden croutons, beetroot and goat cheese quinoa salad, and avocado-tomato salad drizzled with olive oil—surrounded by fresh herbs and rustic ceramic bowls.

    En güzel salata çeşitleri nelerdir?

    En güzel salata çeşitlerinden bazıları şunlardır: Maş fasulyesi salatası. Amerikan salatası. Bezelyeli kinoa salatası. Nohutlu avokado salatası. Ceviz ve kızılcıklı hindi salatası. Karides salatası. En güzel salata çeşitleri kişisel tercihlere göre değişebilir.

    Yeşil mercimeğin en güzel salatası hangisi?

    Yeşil mercimeğin en güzel salatası olarak aşağıdaki tarifler önerilebilir: 1. Kadınlar Kulübü Tarifi: 2 su bardağı yeşil mercimek, yarım demet yeşil soğan, 1 demet maydanoz, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, limon, tuz ve karabiber ile hazırlanır. 2. MisssGibi Tarifi: 1,5 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek, 5-6 dal taze soğan, yarım demet maydanoz, 1 adet kapya biber, 8-10 adet kornişon turşu, 1 avuç dereotu, 1 adet limon ve 1 çay bardağı sızma zeytinyağı ile yapılır. 3. Tümayın Mutfağı Tarifi: 1 su bardağı yeşil mercimek, 1 adet büyük boy havuç, 2 dal taze soğan, 1 adet küp doğranmış kırmızıbiber, 2 adet küp doğranmış yeşilbiber, 7-8 dal doğranmış maydanoz ve yarım su bardağı doğranmış ceviz ile hazırlanır.

    Maş ve nohut salatası nasıl yapılır?

    Maş ve nohut salatası yapmak için gerekli malzemeler: 1,5 su bardağı haşlanmış nohut; 1 su bardağı maş fasulyesi; 3-4 dal taze soğan (ince doğranmış); yarım demet dereotu (ince kıyılmış); 2 yemek kaşığı zeytinyağı; yarım limonun suyu; tuz (isteğe göre karabiber de eklenebilir). Yapılışı: 1. Maş fasulyesini bol suda yıkayıp küçük bir tencereye alın. 2. Üzerini birkaç parmak geçecek kadar su ekleyin ve orta ateşte 15-20 dakika haşlayın. 3. Haşlanıp soğuyan maş fasulyesini derin bir kaseye alın. 4. Üzerine doğranmış yeşillikleri ekleyin. 5. Limon suyu, zeytinyağı ve tuz ile hazırladığınız sosu dökün. 6. Tüm malzemeleri nazikçe karıştırın. Salatayı arzu edilen sebze ve yeşilliklerle zenginleştirmek mümkündür.

    Maş fasulyesi salatası nasıl yapılır?

    Maş fasulyesi salatası yapmak için gerekli malzemeler: 1 su bardağı maş fasulyesi; 1 dal taze soğan; yarım bağ maydanoz ve dereotu; 7-8 adet kornişon turşu; 2-3 adet közlenmiş kırmızı biber; 2 yemek kaşığı çekirdek içi; 1 avuç ceviz içi (doğranmış); yarım limon suyu; 1 yemek kaşığı elma sirkesi; 6-7 yemek kaşığı zeytinyağı; tuz ve karabiber. Hazırlanışı: 1. Maş fasulyelerini haşlayın. 2. Tüm malzemeleri dilediğiniz şekilde doğrayın. 3. Çekirdek içlerini kavurun. 4. Tüm malzemeleri bir salata kâsesinde birleştirin. 5. Sosu için olan malzemeleri bir kapaklı kavanozda karıştırın ve salatanın üzerine döküp harmanlayın. Alternatif maş fasulyesi salatası tarifleri için mutfaksirlari.com ve kevserinmutfagi.com sitelerine bakabilirsiniz.

    Nohutlu salata çeşitleri nelerdir?

    Nohutlu salata çeşitleri şunlardır: 1. Nohut Salatası: Domates, biber ve turşu ile hazırlanan doyurucu bir tarif. 2. Nohutlu Bulgur Salatası: Nohut, bulgur, nane ve maydanoz ile yapılan uzun süre tok tutan bir salata. 3. Pancarlı ve Nohutlu Salata: Dereotu, salatalık ve zerdeçal ile zenginleştirilen, görünümü ve lezzeti ile iştah açıcı bir salata. 4. Nohutlu Karnabahar Salatası: Köri, zencefil ve yoğurtlu sosla hazırlanan, karnabahar sevmeyenleri bile kendine hayran bırakan bir tarif. 5. Tahinli ve Narlı Nohut Salatası: Yeşil zeytin, nar, maydanoz ve dereotu ile hazırlanan, sarımsaklı tahinli sos ile süslenen bir salata. 6. Baharatlı Sıcak Nohut Salatası: Cherry domates, haşlanmış nohut ve sirke ile lezzetlendirilen, baharatlarla harmanlanan bir salata. 7. Kırmızı Lahanalı ve Peynirli Nohut Salatası: Kırmızı lahana, keçi peyniri, mantar ve haşlanmış nohutla hazırlanan bol malzemeli bir salata. 8. Renkli Nohut Salatası: Nohut, domates ve zeytin ile buluşturularak hazırlanan, limon suyu ile lezzetlendirilen bir salata. 9. Vegan Nohutlu Kısır: Bulgurun taze yeşillikler ve baharatlarla buluştuğu, nohut eklenerek hazırlanan vegan bir kısır tarifi.

    5 dakikada bakliyat salatasi nasıl yapılır?

    5 dakikada bakliyat salatası yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: Malzemeler: 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye; 1 su bardağı haşlanmış nohut; 1/2 su bardağı haşlanmış buğday; 1/2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek; 3 yemek kaşığı konserve mısır; 2 adet büyük boy közlenmiş kırmızı biber; 1/2 demet maydanoz; 1/2 demet dereotu; Zeytinyağı; Limon suyu; Tuz. Yapılışı: 1. Kuru fasulye ve nohudu akşamdan ıslatın. 2. Ertesi gün, üzerlerini geçecek kadar su dökerek dağılmayacak şekilde yumuşayana kadar yaklaşık 30-35 dakika haşlayın. 3. Yeşil mercimek ve buğdayı da ayrı tencerelerde haşlayın. 4. Derin bir kaba haşlanmış kuru fasulye ve nohudu koyun. 5. Üzerine haşlanmış buğday ve yeşil mercimek ekleyin. 6. İnce ince doğranmış maydanoz, dereotu ve közlenmiş kırmızı biberi ekleyin. 7. 3-4 yemek kaşığı konserve mısır ekleyin. 8. Damak tadınıza göre zeytinyağı, limon suyu ve tuz ekleyip karıştırın. Bu tarif, 4 kişilik olarak hazırlanmıştır ve toplam hazırlık süresi 45 dakikadır.