Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Maş fasulyeli kısır yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı kısırlık bulgur 3;
- 1 su bardağı maş fasulyesi (yeşil mercimek de kullanılabilir) 3;
- 2 közlenmiş kırmızı biber 3;
- Zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber, sumak 3;
- 1 su bardağı sıcak su (bulguru ıslatmak için) 3;
- 2 yemek kaşığı domates salçası 3;
- 2 limon suyu (isteğe bağlı nar ekşisi) 3;
- Yeşil soğan, maydanoz 3.
Yapılışı:
- Maş fasulyesini akşamdan 1 çay kaşığı karbonatla ıslatın, ertesi gün süzüp üstünü geçecek kadar suyla 10 dakika haşlayın ve süzün 3.
- Bulguru 1 bardak sıcak suyla ıslatın, kabarması için kapalı olarak 10 dakika dinlendirin 3.
- Limon suyu, salça, baharatlar, zeytinyağı ve nar ekşisini bir kasede karıştırın 3.
- Bulgurun üzerine sosu döküp iyice karıştırın ve sosun çekmesini sağlayın 3.
- İnce kıyılmış taze soğan, maydanoz ve küp doğranmış köz biberi ekleyip harmanlayın 3.
- Kıvırcık yapraklarıyla servis yapın 3.
Maş fasulyeli kısır tarifi, mutfakpenceresi.com sitesinde detaylı olarak açıklanmıştır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: