• Buradasın

    Maş fasulyeli kısır nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A vibrant Turkish kitchen counter displays fresh ingredients for *maş fasulyeli kısır*—green mung beans, bulgur, roasted red peppers, parsley, green onions, and lemons—neatly arranged beside a wooden bowl filled with the colorful, freshly mixed dish.
    Maş fasulyeli kısır yapmak için gerekli malzemeler:
    • 1 su bardağı kısırlık bulgur 3;
    • 1 su bardağı maş fasulyesi (yeşil mercimek de kullanılabilir) 3;
    • 2 közlenmiş kırmızı biber 3;
    • Zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber, sumak 3;
    • 1 su bardağı sıcak su (bulguru ıslatmak için) 3;
    • 2 yemek kaşığı domates salçası 3;
    • 2 limon suyu (isteğe bağlı nar ekşisi) 3;
    • Yeşil soğan, maydanoz 3.
    Yapılışı:
    1. Maş fasulyesini akşamdan 1 çay kaşığı karbonatla ıslatın, ertesi gün süzüp üstünü geçecek kadar suyla 10 dakika haşlayın ve süzün 3.
    2. Bulguru 1 bardak sıcak suyla ıslatın, kabarması için kapalı olarak 10 dakika dinlendirin 3.
    3. Limon suyu, salça, baharatlar, zeytinyağı ve nar ekşisini bir kasede karıştırın 3.
    4. Bulgurun üzerine sosu döküp iyice karıştırın ve sosun çekmesini sağlayın 3.
    5. İnce kıyılmış taze soğan, maydanoz ve küp doğranmış köz biberi ekleyip harmanlayın 3.
    6. Kıvırcık yapraklarıyla servis yapın 3.
    Maş fasulyeli kısır tarifi, mutfakpenceresi.com sitesinde detaylı olarak açıklanmıştır 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kısır ile birlikte ne yenir?

    Kısır ile birlikte tüketilebilecek bazı yiyecekler: Zeytinyağlı yaprak sarma; Tava böreği; Mayasız poğaça; Sigara böreği; Taze börülce salatası; Yoğurtlu patlıcan salatası; Peynirli kırmızı biber mezesi; Elmalı kurabiye; Brownie tadında ıslak kek; Mozaik topları.

    Maş fasulye ile hangi salatalar yapılır?

    Maş fasulyesi ile yapılabilecek salatalardan bazıları şunlardır: Maş fasulyesi salatası. Avokado ezmeli maş fasulyesi salatası. Maş fasulyeli ve buğdaylı ekşi salata. Tavuklu kaparili maş fasulyesi salatası. Maş fasulyeli biber soslu yeşil salata. Maş fasulye favası. Maş fasulye piyazı. Maş fasulyesi salatasının tarifi için aşağıdaki kaynaklara başvurulabilir: nefisyemektarifleri.com; yemek.com; lezzet.com.tr; ye-mek.net.

    Mas fasulye nasıl tüketilir?

    Maş fasulyesi, çeşitli şekillerde tüketilebilir: Haşlama: Maş fasulyesi, haşlanarak salatalar, çorbalar ve ana yemeklerde kullanılabilir. Salatalar: Haşlanmış maş fasulyesi, sebzelerle, otlarla ve farklı soslarla birleştirilerek salatalara eklenebilir. Ana yemekler: Maş fasulyesi, köriler, pilavlar ve sebze yemeklerinde kullanılabilir. Tatlılar: Maş fasulyesi unu, glutensiz tatlı yapımında kullanılabilir. Filizlendirme: Besin değerini artırmak için maş fasulyesi filizlendirilebilir ve salatalara eklenerek çiğ olarak tüketilebilir. Maş fasulyesi tüketmeden önce, özellikle alerjik reaksiyon riski varsa, bir doktora danışılması önerilir.

    Maş fasulyesi salatası nasıl yapılır?

    Maş fasulyesi salatası yapmak için gerekli malzemeler: 1,5 su bardağı maş fasulyesi; 1 çay bardağı konserve mısır; 5-6 adet taze soğan; yarım demet taze nane; yarım demet dereotu; 2 adet közlenmiş kırmızı biber; 5-6 adet kornişon turşu; yarım çay bardağı zeytinyağı; yarım limon suyu; tuz; 1 yemek kaşığı nar ekşisi. Yapılışı: 1. Maş fasulyesini bir gece suda beklettikten sonra kara suyunu dökün ve diri kalacak şekilde yumuşayana kadar haşlayın (25-30 dakika). 2. Yeşillikleri ince ince kesip mısır ve közlenmiş biberlerle birleştirin. 3. Tüm malzemeleri geniş bir kap içinde karıştırın. 4. Haşlanan maş fasulyesini de soğuyunca karışıma ekleyin. 5. Sos için malzemeleri karıştırın ve servise yakın ekleyin. Püf noktaları: Maş fasulyesini çok fazla haşlamamalısınız, biraz diri kalması gerekir. Fasulyeleri soğuduktan sonra malzemelerin içerisine eklemelisiniz, aksi takdirde dağılabilir. Sos, servise yakın eklendiğinde daha parlak ve taze görünür.