Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Maş fasulyeli kısır tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 1 su bardağı kısırlık bulgur 1
- 1 su bardağı maş fasulyesi (yeşil mercimek de olabilir) 1
- 2 tane közlenmiş kırmızı biber 1
- Zeytinyağı, tuz 1
- 1 su bardağı sıcak su, bulguru ıslatmak için 1
- Karabiber, pul biber, sumak 1
- 2 yemek kaşığı domates salçası 1
- 2 tane limon suyu 1
- İsteğe bağlı nar ekşisi 1
- Yeşil soğan, maydanoz 1
Yapılışı:
- Maş fasulyesini akşamdan 1 çay kaşığı karbonatla ıslatın, ertesi günü süzüp üstünü geçecek kadar suyla 10 dakika haşlayın, süzüp kenara alın 1.
- Bulguru 1 bardak sıcak suyla ıslatın, kabarması için kapalı olarak 10 dakika dinlendirin 1.
- Limon suyunu, salçayı, baharatı, zeytinyağını, nar ekşisini bir kasede karıştırın, bulgurun üzerine dökün, iyice karıştırıp sosun çekmesini sağlayın 1.
- İncecik kıydığınız taze soğan, maydanozu, küp şeklinde doğradığınız köz biberi, maş fasulyeyi ilave ederek harmanlayın 1.
- Kıvırcık yapraklarıyla servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: