• Buradasın

    Maş fasulyeli kısır nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Maş fasulyeli kısır yapmak için gerekli malzemeler:
    • 1 su bardağı kısırlık bulgur 3;
    • 1 su bardağı maş fasulyesi (yeşil mercimek de kullanılabilir) 3;
    • 2 közlenmiş kırmızı biber 3;
    • Zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber, sumak 3;
    • 1 su bardağı sıcak su (bulguru ıslatmak için) 3;
    • 2 yemek kaşığı domates salçası 3;
    • 2 limon suyu (isteğe bağlı nar ekşisi) 3;
    • Yeşil soğan, maydanoz 3.
    Yapılışı:
    1. Maş fasulyesini akşamdan 1 çay kaşığı karbonatla ıslatın, ertesi gün süzüp üstünü geçecek kadar suyla 10 dakika haşlayın ve süzün 3.
    2. Bulguru 1 bardak sıcak suyla ıslatın, kabarması için kapalı olarak 10 dakika dinlendirin 3.
    3. Limon suyu, salça, baharatlar, zeytinyağı ve nar ekşisini bir kasede karıştırın 3.
    4. Bulgurun üzerine sosu döküp iyice karıştırın ve sosun çekmesini sağlayın 3.
    5. İnce kıyılmış taze soğan, maydanoz ve küp doğranmış köz biberi ekleyip harmanlayın 3.
    6. Kıvırcık yapraklarıyla servis yapın 3.
    Maş fasulyeli kısır tarifi, mutfakpenceresi.com sitesinde detaylı olarak açıklanmıştır 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kısır ile birlikte ne yenir?

    Kısır ile birlikte tüketilebilecek bazı yiyecekler: Zeytinyağlı yaprak sarma; Tava böreği; Mayasız poğaça; Sigara böreği; Taze börülce salatası; Yoğurtlu patlıcan salatası; Peynirli kırmızı biber mezesi; Elmalı kurabiye; Brownie tadında ıslak kek; Mozaik topları.

    Maş fasulye ile hangi salatalar yapılır?

    Maş fasulyesi ile yapılabilecek bazı salatalar şunlardır: 1. Maş Fasulyeli Soğuk Salata: Maş fasulyesi, kapya biber, salatalık, dereotu, nane, ceviz ve nar ekşisi ile hazırlanır. 2. Nohutlu Soğuk Salata: Haşlanmış nohut, salatalık, dereotu, kapya biber, yoğurt ve süzme peynir ile yapılır. 3. Falafel Salata: Ev yapımı veya hazır falafel, göbek salata, çeri domates, Akdeniz yeşillikleri, havuç ve tahin-limon sosu ile harmanlanır. 4. Maş Fasulyeli Enginar: Maş fasulyesi, dereotu ve biberle doldurulmuş enginar çanakları ile servis edilir. 5. Yoğurtlu Semizotu Salatası: Semizotu, yoğurt ve pul biber ile yapılır.

    Mas fasulye nasıl tüketilir?

    Maş fasulyesi, çeşitli şekillerde tüketilebilir: Haşlama: Maş fasulyesi, haşlanarak salatalar, çorbalar ve ana yemeklerde kullanılabilir. Salatalar: Haşlanmış maş fasulyesi, sebzelerle, otlarla ve farklı soslarla birleştirilerek salatalara eklenebilir. Ana yemekler: Maş fasulyesi, köriler, pilavlar ve sebze yemeklerinde kullanılabilir. Tatlılar: Maş fasulyesi unu, glutensiz tatlı yapımında kullanılabilir. Filizlendirme: Besin değerini artırmak için maş fasulyesi filizlendirilebilir ve salatalara eklenerek çiğ olarak tüketilebilir. Maş fasulyesi tüketmeden önce, özellikle alerjik reaksiyon riski varsa, bir doktora danışılması önerilir.

    Maş fasulyesi salatası nasıl yapılır?

    Maş fasulyesi salatası yapmak için gerekli malzemeler: 1 su bardağı maş fasulyesi; 1 dal taze soğan; yarım bağ maydanoz ve dereotu; 7-8 adet kornişon turşu; 2-3 adet közlenmiş kırmızı biber; 2 yemek kaşığı çekirdek içi; 1 avuç ceviz içi (doğranmış); yarım limon suyu; 1 yemek kaşığı elma sirkesi; 6-7 yemek kaşığı zeytinyağı; tuz ve karabiber. Hazırlanışı: 1. Maş fasulyelerini haşlayın. 2. Tüm malzemeleri dilediğiniz şekilde doğrayın. 3. Çekirdek içlerini kavurun. 4. Tüm malzemeleri bir salata kâsesinde birleştirin. 5. Sosu için olan malzemeleri bir kapaklı kavanozda karıştırın ve salatanın üzerine döküp harmanlayın. Alternatif maş fasulyesi salatası tarifleri için mutfaksirlari.com ve kevserinmutfagi.com sitelerine bakabilirsiniz.