Buradasın
Marmelatlı kurabiye tepesi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Marmelatlı kurabiye tepesi yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Hamuru Hazırlama: Un, pudra şekeri, eritilmiş tereyağı, yumurta, tarçın ve toz fındığı mikserle veya çırpma teliyle iyice karıştırın 1.
- Yuvarlak Şekiller Kesme: Hazırladığınız hamuru merdane ile 2 cm kalınlığında açın ve kalıpla veya bardak ağzıyla yuvarlaklar halinde kesin 1.
- Ortaları Delik Şekiller: Yuvarlakların yarısının orta kısımlarını şişe kapağı ile keserek çıkarın 1.
- Marmelat Ekleme: Tam olan halkaların üzerine ortası delik halkaları yerleştirin ve delik kısımları marmelat ile doldurun 1.
- Pişirme: Marmelatlı kurabiyeleri hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin 1.
Alternatif olarak, kurabiyelerin üzerine soğuduktan sonra marmelatı çay kaşığı ile ortalarına koyarak da servis yapabilirsiniz 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: