• Buradasın

    Marmelatli kurabiyenin içine ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Marmelatlı kurabiyenin içine marmelat konur 12.
    Ayrıca, kurabiyenin üzerine veya içine ceviz, badem, şekerleme veya çikolata parçaları da eklenebilir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    En iyi marmelat hangisi?

    En iyi marmelat tercihi, kişisel zevklere göre değişiklik gösterebilir. İşte bazı öne çıkan marmelat çeşitleri: 1. Mor Aronya Aronya Marmelatı: Yüksek oranda antioksidan içerir ve günde 2-4 tatlı kaşığı tüketildiğinde günlük ihtiyacı karşılar. 2. St.Dalfour Geleneksel Vişne Marmelatı: Vişnenin en tatlı halini sunar ve mısır şurubu ile gluten içermez. 3. İlya Organik Kuşburnu Marmelatı: C vitamini açısından zengin olup, bağışıklık sistemini güçlendirir. 4. Lutfiye Organik Böğürtlen Marmelatı: Doğal ve organik tarıma uygun şekilde yetiştirilen böğürtlenlerden üretilir. 5. İksirli Çiftlik Ayva Marmelatı: Ayvanın lezzetini ve faydalarını kaybetmemesi için doğal yöntemlerle elde edilir.

    Marmelatlı kurabiye tepesi nasıl yapılır?

    Marmelatlı kurabiye tepesi yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Hamuru Hazırlama: Un, pudra şekeri, eritilmiş tereyağı, yumurta, tarçın ve toz fındığı mikserle veya çırpma teliyle iyice karıştırın. 2. Yuvarlak Şekiller Kesme: Hazırladığınız hamuru merdane ile 2 cm kalınlığında açın ve kalıpla veya bardak ağzıyla yuvarlaklar halinde kesin. 3. Ortaları Delik Şekiller: Yuvarlakların yarısının orta kısımlarını şişe kapağı ile keserek çıkarın. 4. Marmelat Ekleme: Tam olan halkaların üzerine ortası delik halkaları yerleştirin ve delik kısımları marmelat ile doldurun. 5. Pişirme: Marmelatlı kurabiyeleri hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Alternatif olarak, kurabiyelerin üzerine soğuduktan sonra marmelatı çay kaşığı ile ortalarına koyarak da servis yapabilirsiniz.

    Marmeletli Linzer kurabiye nasıl yapılır?

    Marmeletli Linzer Kurabiye Tarifi: Malzemeler: - 1 su bardağı şeker - 225 gram tereyağı - 3 yumurta sarısı - 2 bardak un - 2,5 bardak fındık unu - 2 çay kaşığı tarçın - Yarım çay kaşığı ezilmiş karanfil - Limon kabuğu rendesi - Üzeri için marmelat veya reçel - Pudra şekeri Yapılışı: 1. Tereyağı, yumurta sarıları ve şeker iyice çırpılır. 2. Tarçın, limon kabuğu ve karanfil ilave edilip çırpmaya devam edilir. 3. Unu ve fındık ununu da ilave edip elle iyice yoğrulur. 4. Hamuru streç film poşete sarıp buzdolabında dondurulur. 5. Hamur buzdolabında dinlendikten sonra çıkarılıp tezgahta merdane ile açılır. 6. Çiçekli pasta kalıbı ile hamurdan parçalar çıkarılır. 7. Kurabiyelerin bir tanesinin ortasını küçük yuvarlak delikler açılır. 8. Fırını 180 dereceye ayarlayıp 10-15 dakika pişirilir. 9. Pişen kurabiyelerden ortası tüm olanın üzerine marmelat veya reçel koyup üzerine delikli olan kurabiye koyulur. 10. En son üzerine pudra şekeri serpilir.