Buradasın
Maraş usulü çiğ köfte nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Maraş usulü çiğ köfte yapımı için gerekli malzemeler:
- 4 su bardağı köftelik bulgur 2;
- 500 gram dövülmüş veya çekilmiş yağsız kırmızı et 2;
- 6 yemek kaşığı kuru isot (pul biber) 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2;
- biraz karabiber ve tarçın 2;
- 8-10 adet yeşil soğan 2;
- 1 kuru soğan 2;
- 1 demet maydanoz 2;
- 1 tatlı kaşığı salça 2.
Yapılışı:
- Yeşil soğan ve maydanoz yıkanıp incecik doğranarak daha sonra karıştırılmak üzere bekletilir 2.
- Daha sonra özel olarak yaptırılmış köfte leğenine, tuz, kuru isot, tarçın, karabiber, salça, et, doğranmış kuru soğan ve sarımsak alınarak yoğrulmaya başlanır 2.
- İyice karışınca çiğ köftelik bulgur yavaş yavaş alınarak yoğrulmaya devam edilir 2.
- Leğendeki malzemeler, çok az suyla yavaşça bastırılarak bulgur yumuşayıncaya kadar yoğrulur 2.
- Kıvamına gelinceye kadar yoğrulan çiğ köfteye önceden hazırlanmış maydanoz ve soğan karışımı eklenir, hafifçe ezilerek toparlanır 2.
- Avuç içi halinde sıkım yapılarak tabaklara konulur 2.
- Tabağın etrafı marul, salatalık, nane semiz otu ve turpla bezenerek servis yapılır 2.
Ayrıca, Maraş usulü çiğ köfte tarifi için yemekvetatli.com.tr ve marasgundem.com.tr sitelerine de bakabilirsiniz.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: