Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Maraş pul biberinin diğer pul biberlerden ayrılan en önemli özellikleri şunlardır:
- Yağ oranı: Doğal yapısında bulunan yağlar sayesinde parlak ve nemli bir yapıya sahiptir 12.
- Kurutma yöntemi: Güneşte doğal olarak kurutulur, böylece yoğun aroması korunur 12.
- Öğütme: Taş değirmenlerde ince şekilde öğütülerek daha yumuşak bir doku elde edilir 12.
- Acılık: Yoğun bir aromaya ve orta-yüksek acılığa sahiptir 1.
- Kullanım alanları: Kebaplar, et yemekleri ve kahvaltılık soslarda tercih edilir 1.
Ayrıca, Maraş pul biberi, "ipek pul biber" olarak da bilinir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: