Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İsot ve pul biber arasındaki temel farklar şunlardır:
- Güneşte Bekleme Süresi: İsot, pul bibere göre daha uzun süre güneşte bekletilir 12.
- Renk: İsotun farklı renk çeşitleri vardır: siyah, mor ve kırmızı 12. Az kurutulan biberler kırmızı, 1-2 gün kurutulanlar mor, 3-4 gün kurutulanlar ise siyah renge döner 13.
- Acılık: Kırmızı pul biber, acı bir tada sahipken, isot pul biber gibi yakıcı bir acılık taşımaz; ağızda tat ve aroma bırakan hafif bir acıya sahiptir 12.
- Hazırlanma Yöntemi: Pul biber, tavada veya fırında pişirildikten sonra çekilerek öğütülür 12. İsot ise güneş altında kurutulan biberlerin dövülmesi, zeytinyağı ve tuz ile karıştırılmasıyla elde edilir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: