Buradasın
Mantı haşlarken dağılmaması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mantı haşlanırken dağılmaması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Hamurun kıvamı: Hamur ne çok sert ne de çok yumuşak olmalıdır 12. Hamur ele yapışmayacak kıvama geldiğinde üzeri nemli ve temiz bir bezle örtülmeli ve 30 dakika dinlendirilmelidir 12.
- İç harç: Harcın fazla sulu olmaması ve ideal düzeyde konulması gerekir 12.
- Hamurun inceliği: Mantı hamurunun kalınlığı ortalama 1-2 mm olmalı ve her tarafı eşit kalınlıkta olmalıdır 12.
- Kapatma: Mantı kapatılırken içinde hava kalmayacak şekilde köşeler sıkıca sıkıştırılmalıdır 12.
- Kaynar su: Mantılar, tuz ile karıştırılmış kaynar suyun içine atılmalıdır 12. Mantılar pişerken çok fazla karıştırılmamalıdır 12.
- Haşlama suyu: Haşlama suyuna bir bardak soğuk su eklenerek mantıların üzerinde şok etkisi yaratılabilir 345.
- İngiliz karbonatı: Haşlama suyuna bir tatlı kaşığı İngiliz karbonatı eklenerek mantıların birbirine yapışması önlenebilir 345.
Bu yöntemler, mantının dağılmasını önlemeye yardımcı olabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: