Buradasın
Mantı haşlarken dağılmaması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mantı haşlarken dağılmaması için şu püf noktalarına dikkat edilmelidir:
- Hamurun Kıvamı: Hamurun ne çok sert, ne de çok yumuşak olması gerekir 1. Buğday unu ve tam tahıllı un karışımı kullanılabilir 1.
- Dinlendirme: Hamurun ele yapışmayacak kıvama geldiğinde üzeri nemli ve temiz bezle örtülüp 30 dakika dinlendirilmesi önerilir 1.
- İç Harç: İç harcın çok sulu olmaması ve kıymanın fazla sıvı eklenmeden hazırlanması önemlidir 12.
- Kapatma: Mantıyı küçük kareler halinde kestikten sonra, içine kıymalı harç koyup sıkıca kapatmak ve kenarları sıkıştırarak hava kalmamasını sağlamak gerekir 1.
- Haşlama: Suyun kaynamasına dikkat edilmeli, kaynar suya tuz eklenip mantılar içine atılarak pişirilmelidir 12. Mantıları çok karıştırmamak ve fazla pişirmemek dağılmalarını önler 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: