Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mantar hassasiyeti olan kişilerin yememesi gereken bazı besinler şunlardır:
- Şekerli gıdalar: Şeker, mantarların büyümesini teşvik eder 12. Bu nedenle, tatlılar, gazlı içecekler ve beyaz un gibi gıdalardan kaçınılmalıdır.
- Gluten içeren gıdalar: Buğday, arpa ve çavdar gibi gluten içeren gıdalar bağırsaklarda iltihaplanmaya neden olabilir 2.
- Alkol: Bağışıklık sistemini zayıflatır ve mantar dengesini bozabilir 2.
- İşlenmiş gıdalar: Hazır gıdalar, katkı maddeleri ve koruyucular içerir ve vücudun savunma mekanizmasını olumsuz etkileyebilir 2.
- Mayalı gıdalar: Bira, şarap gibi fermente içecekler mantarların büyümesine yardımcı olabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: