Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mantar kurabiyenin sert olmasının birkaç nedeni olabilir:
- Fazla un kullanımı: Kurabiye hamurunun sert olmasının en büyük sebebi fazla un eklemektir 13. Unu eklerken kontrollü olmak ve hamurun kıvamını sürekli kontrol etmek gerekir 1.
- Tereyağının soğuk olması: Tereyağı oda sıcaklığında ya da eritilmiş halde kullanılmalıdır 34. Çok soğuk şekilde kullanılmaya çalışıldığında hamurun sertleşmesine neden olabilir 3.
- Pişirme sıcaklığı: Kurabiyeler çok yüksek sıcaklıkta (180 derece ve üzeri) pişirilirse sertleşebilir 25. 160-170 derece arasında pişirmek daha uygundur 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: