Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Manisa üzümünün bazı özellikleri:
- Renk: Taze hali açık yeşil, kurutulduğunda altın sarısı bir renge sahiptir 4.
- Tat ve doku: İnce kabuklu, çekirdeksiz ve tatlı bir aromaya sahiptir 4.
- Besin değeri: 100 gram Manisa üzümünde 294 kalori, 1,8 gram protein, 65 gram karbonhidrat, 7 gram lif, 95 mg fosfor, 52 mg kalsiyum, 1,8 mg demir bulunur 15.
- Faydaları: Kansızlık ve kan temizleme, yüksek tansiyonun kontrolü, kanser oluşumunun önlenmesi, kas ve sinir sisteminin güçlenmesi, kolesterol ve karaciğer temizlenmesi, çocuklarda kemik gelişiminin desteklenmesi gibi faydaları vardır 15.
- Yetiştirilme: Manisa ve çevresinde yaygın olarak üretilir, ilkbahar aylarında çiçeklenir ve ağustos-eylül aylarında hasat edilir 14.
- Kullanım alanları: Hem taze hem de kuru olarak tüketilebilir, ayrıca şarapçılık ve meyve suyu üretiminde de kullanılır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: