Malatya acılı ayran tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Semiz otunu küçük doğrayıp 1 bardak suda 5 dakika haşlayın 13.
- Yoğurdu uygun bir kaba alıp tel çırpıcı ile çırpın 13.
- Cam kavanoz veya cam şişeye alıp üzerine istediğiniz kıvama göre su ekleyin 13.
- Kapağını kapatıp çalkalayın 13.
- Kapağını açıp küçük doğradığınız süs biberlerini ve tuzu ekleyip tekrar kapağını kapatıp çalkalayın 13.
- Ekşi ayran seviyorsanız oda sıcaklığında 1-2 gün bekletip içebilirsiniz 13. Ekşi sevmiyorsanız buzdolabında bekletebilirsiniz 13.
- 2 gün sonra ayranınız hazır 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: