Buradasın
Malatya acılı ayran nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malatya acılı ayranının yapımı için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Pirpirimi (semizotu) ayıklayıp bir çay bardağı suda iki taşım kaynatın ve süzün 24.
- Yoğurdu çırpın ve aynı miktarda su ekleyerek ayran kıvamına getirin 24.
- Yıkanıp kesilmiş yeşil biberleri, haşlanmış pirpirimi ve tuzu ayrana ekleyip karıştırın 24.
- Hazırladığınız karışımı iki gün boyunca bekletin ve ardından süzün 24.
- Soğuk olarak servis edin 24.
Alternatif tarif:
Yapılışı:
- Öncelikle semiz otunu küçük doğrayıp 1 bardak suda 5 dk haşlayın 5.
- Yoğurdu uygun bir kaba alıp tel çırpıcı ile çırpın 5.
- Cam kavanoz veya cam şişeye alıp üzerine istediğiniz kıvama göre su ekleyin, kapağını kapatıp çalkalayın 5.
- Kapağını açıp küçük doğradığınız süs biberlerini ve tuzu ekleyip tekrar kapağını kapatıp çalkalayın 5.
- Ekşi ayran seviyorsanız oda sıcaklığında 1-2 gün bekletip içebilirsiniz 5. Ekşi sevmiyorsanız buzdolabında bekletebilirsiniz 5. 2 gün sonra ayranınız hazır 5.
Acılı ayran, özellikle et yemekleri, kebaplar veya baharatlı yemeklerle birlikte servis edildiğinde lezzet şöleni yaratır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: