Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Maklube yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Su miktarı: Pirinçlerin üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su eklenmelidir 5. Su, yavaş yavaş eklenmeli ve pilavın suyu çekene kadar demlenmeye bırakılmalıdır 5.
- Etlerin pişliği: Etler, yemeğe eklenmeden önce tam anlamıyla pişmiş olmalıdır 5.
- Suyun boca edilmemesi: Su, tencereye olabildiğince yakın mesafeden yavaş yavaş eklenmelidir 5.
- Dinlendirme: Ocaktan alındıktan sonra yarım saat dinlendirilmelidir 15.
- Ters çevirme: Servis yapmadan önce tencere, etler üste gelecek şekilde ters çevrilmelidir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: