Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Maklube sofrası kurmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Malzeme seçimi 5. Et olarak genellikle kuzu veya tavuk eti tercih edilir 5. Uzun taneli pirinç ve patlıcan, karnabahar, havuç gibi sebzeler kullanılabilir 5.
- Etin pişirilmesi 5. Et, baharatlarla marine edilip haşlanır veya kavrulur 5.
- Sebzelerin hazırlanması 5. Sebzeler kızartılır veya buharda pişirilir 5.
- Pirincin hazırlığı 5. Pirinç, et suyu ile pişirilerek lezzeti artırılır 5.
- Katmanların oluşturulması 5. Maklube, önce pirinç, ardından sebzeler ve en üstte et olacak şekilde katmanlar oluşturularak hazırlanır 5.
- Sunum 5. Hazırlanan maklube, bir kaseye biraz et, biraz pilav ve kızartmadan konularak güzelce bastırılır 2. Ardından servis tabağı kasenin üzerine alınıp tersine çevrilerek içerikler servis tabağına aktarılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: