Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Düdüklüye makarna koymak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Düdüklüye 4 çorba kaşığı sıvıyağ konur ve kızınca kuşbaşı dana eti eklenir 1. Et, suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur 1.
- Üzerine kaynar su, tuz ve makarna eklenir 1.
- Düdüklünün kapağı kapatılır ve kaynamaya başladıktan sonra ocak kısılır 1.
- Makarna, 3 dakika pişirildikten sonra kapak açılır, karıştırılır ve servis edilir 1.
Alternatif olarak, düdüklü tencerede soslu makarna yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar kullanılabilir:
Malzemeler:
- 1 paket makarna
- 1,5 litre soğuk su
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 adet domates rendesi
- 1 kase kaşar peyniri
- Çeyrek çay bardağı yağ
- Tuz 2
Yapılışı:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: