• Buradasın

    En kolay makarna sosu nasıl hazırlanır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    **En kolay makarna soslarından biri, sadece üç malzeme ile hazırlanan Napoliten sos olabilir 15.
    Malzemeler:
    • 6 adet domates 5;
    • 2 diş sarımsak 5;
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı 5.
    Hazırlanışı:
    1. Domatesleri rendeleyin ve zeytinyağında soteleyin 5.
    2. Sarımsağı ekleyin ve birkaç dakika pişirin 5.
    3. Tuz, karabiber ve kekik ekleyerek tatlandırın 5.
    4. Son olarak taze fesleğen yapraklarını ekleyin ve sosu birkaç dakika daha pişirin 5.
    5. Makarnanın üzerine dökerek servis edin 5.
    Ayrıca, beşamel sos da kolay hazırlanan makarna soslarından biridir 1.
    Malzemeler:
    • 3 yemek kaşığı un 1;
    • 1 tutam tuz 1;
    • 1 tutam karabiber 1.
    Hazırlanışı:
    1. Bir tencerede tereyağını eritin 1.
    2. Üzerine unu ilave edip güzelce kavurun 1.
    3. Unun kokusu çıkınca üzerine yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak sütü ilave edin 1.
    4. Koyulaşmaya başladığında baharatlarını da ilave edin 1.
    5. Haşladığınız makarnaları beşamel sosun içine ilave edin, güzelce karıştırıp üzerine kaşar peyniri ekleyin ve peynirler eriyene dek karıştırın 1.
    Makarna sosu tarifleri için daha fazla seçeneğe yemek.com ve nefisyemektarifleri.com sitelerinden ulaşılabilir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    5 dakikada hangi makarna sosu yapılır?

    5 dakikada hazırlanabilecek bazı makarna sosları: Pesto Sos: 4 diş sarımsak, 2 demet fesleğen, 100 gr çam fıstığı, yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri ve 2 su bardağı zeytinyağı ile hazırlanır. Napoliten Sos: 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 diş sarımsak, 4 adet domates, 5 yaprak fesleğen, kekik, karabiber ve tuz ile yapılır. Beyaz Pesto Sos: Yarım su bardağı ceviz, 100 gram ricotta peyniri, 50 gram parmesan peyniri ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile hazırlanır. Mac and Cheese Sosu: 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 çay kaşığı karabiber, 200 gram çiğ krema, 100 gram labne peyniri, 150 gram cheddar peyniri ve 1 çay bardağı parmesan peyniri kullanılarak yapılır. Adaçaylı Sos: 6 yemek kaşığı tereyağı, 1/2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı doğranmış taze adaçayı, 2 yemek kaşığı krema ve 1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri ile hazırlanır.

    Bol soslu makarna nasıl yapılır?

    Bol soslu makarna yapmak için gerekli malzemeler: 200 gram makarna; 3 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 adet küçük soğan; 2 yemek kaşığı domates salçası; 100 ml makarna suyu (yarım çay bardağı); 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı toz biber, yarım çay kaşığı karabiber; 200 ml krema (1 paket); 100 gram rendelenmiş kaşar (1 kase). Yapılışı: 1. Makarnayı paketin üzerinde yazan süreye göre haşlayın. 2. Zeytinyağı ile birlikte soğanı tavaya alıp kavurun. 3. Domates salçasını da ekleyip kavurmaya devam edin. 4. Makarna suyu, baharatlar ve kremayı ekleyip karıştırın. 5. Kaşar peynirini de sosa ilave edin. 6. Son olarak makarnayı ekleyip karıştırın. Afiyet olsun. Bol soslu makarna tarifinin farklı versiyonları için yemek.com ve tiktok.com gibi siteler ziyaret edilebilir.

    En güzel kremalı makarna sosu nasıl yapılır?

    En güzel kremalı makarna sosu için aşağıdaki tarif değerlendirilebilir: Malzemeler: 1 domates; 1 diş sarımsak; Ceviz (isteğe bağlı); Fesleğen (taze veya kuru); 2 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 kutu krema; 1 yemek kaşığı salça; Tuz. Hazırlanışı: 1. Domatesi küçük bir tencereye rendeleyin. 2. Üzerine sarımsak, ceviz, fesleğen ve zeytinyağını koyarak kavurun. 3. Kuru fesleğen kullanılacaksa, kremayı koyduktan sonra fesleğeni ekleyin. 4. Salça ve kremayı ekleyip kaynayana kadar karıştırarak pişirin. 5. Tuzunu ekleyin. Notlar: Taze kekik veya maydanoz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Parmesan veya kaşar peyniri eklemek, sosa farklı lezzetler katabilir. Kremayı ekledikten sonra çok fazla kaynatmamaya özen gösterin, aksi halde sos kesilebilir veya çok koyulaşabilir.

    En güzel domates sosu nasıl yapılır makarna için?

    Makarna için en güzel domates sosunu yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 1 adet domates; 1 adet sivri biber; 1 diş sarımsak; 1 yemek kaşığı salça; Tuz, kekik, nane; Su; Sıvı yağ. Yapılışı: 1. Domates rendelenir, biber ince ince doğranır ve tavaya alınır. 2. Biraz sıvı yağ eklenir ve iyice kavrulur. 3. 1 kaşık salça ilave edilir ve kavrulmaya devam edilir. 4. Sarımsak ezilir ve eklenir. 5. 1 su bardağı su ilave edilir, salça iyice eritilir, baharatlar ve tuz konur. 6. Biraz karıştırıp ocaktan alınır. Farklı tarifler için yemek.com ve lezzet.com.tr gibi siteler de ziyaret edilebilir.

    Alfredo makarna sosu nasıl yapılır?

    Alfredo makarna sosu yapmak için gerekli malzemeler: 70 gram parmesan peyniri; 1-2 diş sarımsak; 55 gram tereyağı; 360 gram krema; 1 çay kaşığı tuz; 1/2 çay kaşığı karabiber. Yapılışı: 1. Tereyağını tavaya ekleyip eritin. 2. İnce kıyılmış sarımsakları ekleyin ve 1 dakika kadar kavurun. 3. Kremayı ekleyin, kaynamaya başlayınca parmesan peynirini ekleyip kıvam alıncaya kadar karıştırın. 4. En son tuzunu ve karabiberini ekleyip ocaktan alın. Alfredo sos, makarnaya çok yakışacaktır. Sosu önceden hazırlasanız bile makarnayı hemen servisten önce haşlayıp sosla birkaç dakika soteledikten sonra hemen servise almanız uygun olacaktır. Hazırladığınız Alfredo sosu, oda sıcaklığında soğuduktan sonra cam kavanoz ya da kapaklı bir saklama kabına alarak buzdolabında 3-4 gün boyunca tazeliğini koruyarak saklayabilirsiniz. Alfredo sosu dondurabilirsiniz, ancak içinde krema olduğu için çözündükten sonra kıvamında bir ayrışma olabilir.

    5 dakikada kaşarlı makarna sosu nasıl hazırlanır?

    5 dakikada kaşarlı makarna sosu hazırlamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: Malzemeler: 400 gram makarna (tercihen penne, fiyonk veya spagetti); 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı; 2-3 diş sarımsak; 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri; 1 su bardağı süt veya krema; Tuz ve karabiber; İnce kıyılmış maydanoz veya taze fesleğen. Hazırlanışı: 1. Makarnayı paket üzerindeki talimatlara göre, bol tuzlu kaynar suda al dente (hafif diri) olacak şekilde haşlayın ve süzün. 2. Geniş bir tavada tereyağını eritin, isterseniz ince kıyılmış sarımsakları ekleyip hafifçe kavurun. 3. Haşlanmış makarnayı tavaya alarak tereyağı ve sarımsakla iyice karıştırın. 4. Süt veya kremayı ekleyip karıştırın. 5. Birkaç dakika kısık ateşte pişirerek sosun makarnaya iyice geçmesini sağlayın. 6. Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını makarnaya karıştırın, kalanını üzerine serpiştirin. 7. Tavanın kapağını kapatıp, peynir eriyene kadar 2-3 dakika kısık ateşte bekletin. 8. Karabiber ve tuz ile tatlandırın. 9. İnce kıyılmış maydanoz veya fesleğen serpiştirerek sıcak olarak servis yapın. Bu tarif, yaklaşık 4 kişilik porsiyon için uygundur.

    4 malzemeli makarna sosu nasıl yapılır?

    Dört malzemeli makarna sosu tarifi bulunamadı. Ancak, dört farklı makarna sosu tarifi için aşağıdaki kaynaklar kullanılabilir: Onedio Yemek: "4 Farklı Makarna Sosu Tarifi" başlıklı video. Onedio: "Makarnanın En Sevilen Hali Bol Soslu Hali! 4 Farklı Klasik Makarna Sosu Nasıl Yapılır?" başlıklı yazı. Ayrıca, yemek.com ve nefisyemektarifleri.com sitelerinde de çeşitli makarna sosu tarifleri bulunmaktadır.