Buradasın
Lombedek tatlısının püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lömbedek tatlısının püf noktaları:
- Hamurun çatlamaması için, şekil verdikten sonra yarım saat oda sıcaklığında bekletilmesi önerilir 1.
- Fırında pişerken tatlının kabuk bağlaması, pişme sırasında çatlamayı önleyebilir 1.
- Hamur çok kabardığı için, bezeler fazla büyük yapılmamalıdır 15.
- Şerbet ölçüsü tamdır, fazla gelmiyor; hepsi dökülebilir 15.
- Tatlının şerbeti çekmesini sağlamak için, fırından çıkar çıkmaz üzerine kepçe ile şerbet dökülmeli ve tekrar fırına sürülmelidir 15. 5 dakika daha fırında tutulduktan sonra tepsi fırından çıkarılıp soğumaya bırakılmalıdır 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: