Lokma hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 500 gram un; 1 paket instant maya (yaklaşık 10 gram); 1 tatlı kaşığı tuz; 2 yemek kaşığı toz şeker; 1,5 su bardağı ılık su; 1/2 su bardağı süt (isteğe bağlı); 1/4 su bardağı sıvı yağ (hamurun içine eklemek için); Kızartmak için sıvı yağ. Yapılışı: 1. Un, tuz ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alın. 2. Instant maya, ılık su ve süt (eğer kullanılacaksa) bir kapta karıştırın ve un karışımının üzerine ekleyin. 3. Hamurun üzerine sıvı yağı ekleyerek tüm malzemeleri iyice yoğurun. 4. Hamuru yoğurduktan sonra üzerini örtüp ılık bir ortamda yaklaşık 1-1,5 saat kadar mayalanmaya bırakın. 5. Mayalanan hamurdan avuç içinde ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. 6. Kızartma tenceresinde yeterli miktarda sıvı yağı ısıtın. 7. Kızaran lokmaları, kağıt havlu üzerine alarak fazla yağının süzülmesini sağlayın. Ayrıca, lokma hamurunu yaş maya kullanarak da yapabilirsiniz. Bunun için gerekli malzemeler: 4 bardak ılık su; Yarım tatlı kaşığı kuru maya; Tuz. Yapılışı ise şu şekildedir: 1. Tüm malzemeleri bir kaba alıp yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğurun. 2. Hamurun üzerine bez sarıp 40 dakika bekleterek mayalanmasını sağlayın. 3. Mayalanan hamuru avucun içine alıp sıkın ve kaşık yardımıyla alıp yağda kızartın.