Buradasın
Lokanta usulü tavuk haşlama nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lokanta usulü tavuk haşlama yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 500 gr tavuk göğsü 1
- 3 adet orta boy havuç 1
- 2 orta boy kuru soğan 1
- Bir kase küçük patates (3 orta boy) 1
- 2 diş sarımsak 1
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı 1
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1
- 1 yemek kaşığı un 1
- 1 litre sıcak su 1
- İnce kıyılmış maydanoz 1
- Limon suyu 1
Yapılışı:
- Uygun bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını ekleyip eritelim 1.
- Üzerine doğranmış tavuk göğsünü ekleyip kızartalım 1.
- Kızartan tavukları tencereden çıkarıp tencerenin içine yemeklik doğranmış soğanları ekleyip kavuralım 1.
- Havuçları ekleyip kavurmaya devam edelim 1.
- Üzerine patatesleri ekleyip 2 dakika kavuralım 1.
- Üzerine un ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip karıştıralım 1.
- Üzerini geçecek kadar sıcak su ve baharatlarını ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim 1.
- Üzerine limon sıkıp maydanoz ekleyip servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: