Buradasın
Lokanta usulü tavuk haşlama nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lokanta usulü tavuk haşlama yapmak için gerekli malzemeler:
- 6 adet tavuk baget 13;
- 2 adet havuç 13;
- 2 adet patates 13;
- 6-7 adet arpacık soğan (yoksa 1 adet normal soğan) 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ 13;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı 1;
- 2 çay kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı zerdeçal 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1.
Terbiyesi için:
Yapılışı:
- Tavuklar derisiyle birlikte 1,5 litre su ile haşlanır 1.
- Ayrı bir tencereye sıvı yağ ve tereyağı alınıp, üzerine arpacık soğanlar, doğranmış sarımsaklar ve iri doğranmış havuçlar eklenerek kavrulur 1.
- İri doğranmış patatesler eklenip bir iki tur çevrildikten sonra haşlanıp derisi çıkarılan tavuklar, baharatlar eklenip tavuk suyu üzerine ilave edilir ve kaynamaya bırakılır 1.
- Terbiyesi için bir kaseye un, yarım limon suyu ve yarım çay bardağı su alınıp iyice çırpılır ve kaynayan çorbanın üzerine dökülür 1.
- Birkaç taşım kaynatıldıktan sonra altı kapatılıp servis edilir 1.
Servis ederken ince kıyılmış maydanoz eklenebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: