• Buradasın

    Limon parfenin kıvamı nasıl olmalı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A smooth, silky lemon parfait in a glass dessert cup, garnished with a thin slice of fresh lemon and a sprig of mint, resting on a sunlit marble countertop in a Turkish kitchen.
    Limonlu parfenin kıvamı, dondurmaya benzer, ancak daha yumuşak ve kaşıkla kolayca yenebilir olmalıdır 5.
    Limonlu parfenin kıvamını sağlamak için şu adımlar izlenebilir:
    • Krem şanti ve sıvı kremayı çırpmak 23.
    • Yumurta sarılarını toz şekerle çırpmak 2.
    • Limon suyu, limon kabuğu rendesi ve vanilini eklemek 23.
    • Karışımları spatula ile söndürmeden birleştirmek 2.
    • En az 6 saat, tercihen bir gece derin dondurucuda bekletmek 25.
    Limonlu parfenin kıvamı, kullanılan malzemelere ve hazırlama yöntemine göre değişiklik gösterebilir.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Limonlu parfe nasıl yapılır?

    Limonlu parfe yapmak için gerekli malzemeler: 2 paket toz krem şanti (160 gr); 1 su bardağı toz şeker; 1 su bardağı krema; 3 adet limon; 1 paket vanilya; 4 adet yumurta sarısı. Yapılışı: 1. Krem şanti ve krema ile çırpın. 2. Bir orta boy cam kaseye toz şeker, limon suyu, 1 yemek kaşığı limon kabuğu, vanilya ve yumurta sarılarını ekleyip güzelce çırpın. 3. İçi yarısına kadar su dolu bir tencereye cam kaseyi oturtun ve karışımı karıştırarak kıvamının yoğunlaşmasını sağlayın. 4. Ilıyan limonlu karışımın içerisine çırpılmış krem şantiyi ilave edip güzelce çırpın. 5. Karışımı baton bir kek kalıbına veya borcam/tepsiye aktarın, streç filmle kaplayın ve derin dondurucuda bir gün bekletin. 6. Ertesi gün streç filmi çıkarıp dilimleyerek servis edin. Servis önerisi: Üzerine frambuaz gibi meyveler, çikolata, fındık, fıstık gibi malzemelerle süsleyebilirsiniz.